13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Jauna alternatīva zobu pastai

 

Miswak ērti var izmantot veselīgai zobu ikdienas kopšanai, izmantojot to ne tikai mehāniskai zobu tīrīšanai, bet arī pateicoties tā dezinficējošajām un dezodorējošajām īpašībām. Miswak jeb Salvadora persica ir mazs koks, reti vairāk nekā vienu pēdu diametrā. Tā miza  ir nelīdzena un ieplīsusi, bālgana. Tai ir patīkama smarža, kā arī asa garša. Tas aug austrumos Indijā, Pakistānā.

Pateicoties baktēriju kavējošām sastāvdaļām, šajos kociņos nav asniem (dīgstiem) pateicīgas barotnes. Miswak sastāvdaļas: kalcija sulfāts, hlorīds, augsta fluorīda un silīcija daļa, C vitamīns, neliela tanīnu (miecvielu), saponīnu, flavonoīdu daļa (u.c.). Fluorīda saturs kociņos atbilst mūsdienīgas zobu kopšanas pamatkritērijiem. Saknes var saglabāt mitrumu vairāk nekā zari (tāpēc tās ir ilgāk lietojamas zobu kopšanai).

 miswak_koci326_xl_299

Ieguvumi: mazāks zobu aplikums, patīkams mutes dobuma svaigums. Vispārīgs pielietojums, zobu mineralizācija, smaganu masāža, nav nepieciešama zobu pasta, pielietojams arī vispārējas mutes dobuma higiēnas uzlabošanai.

Pielietojuma veidi: pēc ēšanas tīriet zobus pēc maltītēm bez zobu pastai ierastās piparmētru garšas; nervozitātes mazināšana; košļājiet Miswak, mazinot savu nervozitāti – vienlaicīgi uzlabojiet sava mutes dobuma higiēnu. Labāk ir košļāt Miswak, nekā rakstāmpiederumu. Tas ir vienkārši paņemams līdzi – to var ievietot jebkurā jakas, krekla vai bikšu kabatā, arī somā. Zobu tīrīšana iespējama arī laikā, kad pārvietojaties ar auto. Iespējams vienmēr paņemt līdz – restorānā, darba vietā, brīvajā laikā.

 miswak_iesai326ojum257_xl_594

Sagatavošana: Nomizojiet to apmēram 1 cm no smailes; Sakošļājiet šķiedras, izveidojot mīkstu šķiedru pušķi.

Tīrīšana: Tīriet virzienā prom no smaganām; Notīriet arī košļājamo virsmu zobu iekšpusē; Nolūzušās koka šķiedras jāizspļauj.

Uzglabāšana: Uzglabājiet Miswak tīrā, sausā vietā; Arī pēc izžūšanas Miswak šķiedras saglabā patīkamu mīkstumu.

Atjaunošana: Ja šķiedras ir kļuvušas pārāk mīkstas un bārkstainas, nogrieziet birstīti līdz mizai.

10 cm garš Miswak kociņš atkarībā no pielietojuma izmantojams aptuveni vienu mēnesi.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsformu maiņa
Nākamais rakstsLAIMIIGA!!!!