2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Brīnumainās pārvērtības: 1. daļa

 

Es un mani liekie kilogrami ir kā cīņa ar vējdzirnavām. Brīžiem es ar šo problēmu tīri labi tieku galā, bet brīžiem ne tik veiksmīgi – nu pēc bērna piedzimšanas esmu iestrēgusi ar saviem plus 7 kilogramiem. Vingrošana, apņemšanās ēst veselīgi (esmu pret drastiskām diētām) un atteikšanās no saldumiem (tā ir mana lielākā vājība) diemžēl nevainagojās panākumiem. Lai gan zinu, ka man nekad nebūs modeles auguma (un tas nemaz nav mans mērķis) un esmu pieņēmusi savu ķermeni tādu, kāds tas ir, tomēr tie gandrīz desmit liekie kilogrami un tas, ka tikai ar grūtībām varu ielīst savās vasaras drēbēs, mani sāka nopietni apgrūtināt (lai neteiktu vairāk).

Kāda mana draudzene stāstīja, ka viņa esot bijusi uz vakuuma masāžu un guvusi visai ievērojamus panākumus cīņā ar liekajiem tauciņiem un celulītu. Es arī nolēmu pamēģināt – devos uz skaistumkopšanas salonu HL Lounge un pierakstījos uz šo procedūru (starp citu, šo salonu man arī ieteica draudzene).

UZZIŅAI: izrādās, ka vakuuma masāža tika izgudrota Vācijā, un nu jau vairāk nekā desmit gadus ir pieejama arī Latvijā. Vakuuma masāžas pamatā ir metode, kas balstīta uz ādas receptoru kairinājumu ar retinātu gaisu jeb vakuumu. Ar šīs fizioterapijas procedūras palīdzību tiek uzlabota šūnu limfātiskā darbība, veicināta šlakvielu izvadīšana, ārstēts celulīts, tonizēta āda, nostiprināti saistaudi un, radot šoka terapiju tauku šūnām, iespējams samazināt lieko taukaudu slāni. Ārstēšanas nolūkos vakuuma masāža labi palīdz arī muskuļu sāpju gadījumos, it īpaši muguras apvidū.

spm2_200

1. reize

Mani sagaida smaidīgā Larisa, kura ar vakuuma masāžu nodarbojas jau 5 gadus un pēc izglītības ir mediķe. Pirms mēs ķeramies pie lietas, viņa mani sīku un smalki iztaujā, sakot, ka viena pati vakuuma masāža nekādus brīnumus nespēs paveikt. Kursa laikā būs jāstrādā mums abām – procedūras ir jāapmeklē regulāri divas reizes nedēļā, ir jālieto daudz šķidruma (vismaz 2 litri dienā), jāievēro veselīgi ēšanas principi (nekādu treknu, saldu un kalorijām bagātu ēdienu un neveselīgus našķus), nedrīkst ēst vakaros, vienreiz nedēļā mājās vajag veikt ķermeņa pīlingu, vienreiz nedēļā ieteicamas ir arī slapjās pirtis. Pēc tam es aizpildu speciālu anketu, un tiek izmērīts mans vidukļa, gurnu, kāju apkārtmērs. Es tieku nostādīta fakta (un arī spoguļa) priekšā – cipari nebūt nav tie mazākie. Tīri intereses pēc arī pajautāju, vai šī procedūra ir sāpīga. Saņemu apstiprinošu atbildi: "Jā, vienai no desmit sievietēm, diezgan stipri sāp." Es droši vien būšu viena no viņām, pie sevis padomāju un jau jūtos mazliet sabijusies.

Masāža tiek veikta ar dažāda izmēra masāžas kausiņiem, izmantojot atšķirīgu gaisa spiedienu un speciālu pretcelulīta gēlu. No sākuma tiek uzlabota šūnu limfātiskā darbība – tas nepavisam nav sāpīgi, pat patīkami un relaksējoši, tā kā es pavisam esmu aizmirsusi par savu satraukumu. Starp citu, vakuuma masāža tiek veikta ne tikai vēdera rajonā (kas ir mana lielākā sāpe), bet visās celulīta skartajās problēmzonās (uz augšstilbiem, gurniem, dibena). Pēc tam spiediens tiek palielināts un tiek aktivizētas tauku šūnas (tas ir nedaudz sāpīgāk, bet ne neizturami), nākamais etaps ir saistaudu nostiprināšana un beigās atkal tiek veikta limfas drenāža. Pēc procedūras viss ķermenis tiek ieziests ar mitrinošu krēmu, un es jūtos kā no jauna piedzimusi! Pirms dodos prom, man piedāvā glāzi silta ūdens, kas palīdz izvadīt toksīnus no organisma,

2. reize

Neticami, bet jau pēc pirmās reizes es jūtu, kā mans vēders ir kļuvis stingrāks un āda ir daudz gludāka. Rūpīgi esmu ievērojusi visus nosacījumus, un mana roka ne reizi pat nav stiepusies uz šokolādītes vai bulciņu pusi. Lepojos ar sevi, un ar prieku dodos uz nākamo masāžu. Pēc pirmās procedūras man uz vienas kājas ir parādījušies daži zilumi, bet tas esot pavisam normāli, un zilumiem drīz esot jāizzūd. Otrā reize ir nedaudz sāpīgāka, šeit gan pie vainas ir ne vakuuma aparāts, bet gan kas cits – kā zināms, menstruālā cikla ietekmē ir dienas, kad organisms kļūst daudz jutīgāks, un šoreiz es to izbaudu uz savas ādas. Bet nepiespiestās sarunas un mājīgā atmosfēra (kabinetā ir nedaudz klusināta gaisma un patīkama smarža) novērš manas domas.

3. reize

Ir pagājusi nedēļa, un mans vēders (arī dibens un gurni!) ir kļuvis redzami slaidāks. Esmu sajūsmā! Šajā reizē tiek kārtīgi apstrādātas strijas uz mana vēdera (pēc procedūras tās ir kļuvušas sārtas un ar laiku tās kļūs mazāk pamanāmas, kaut gan pilnībā likvidēt strijas ar šo metodi nav iespējams). Āda pēc masāžas izskatās nedaudz grubuļaina – tas esot dabisks process, jo celulīts it kā tiek izcelts uz āru (tāpēc ir ļoti svarīgi šajā etapā nepārtraukt iesākto procesu), lai pēc tam varētu to izārstēt.

4. reize

Man ir sākusies pavisam jauna dzīve – jūtu, ka palieku arvien slaidāka un stingrāka, gribas vairāk kustēties (cenšos mājās arī pavingrot, gan ne visai regulāri, bet tomēr) un vairs nekādu saldumu un našķu (man pat vairs to visu negribas!). Šoreiz masāžā šķiet nedaudz sāpīgāka, laikam tauku slānītis ir kļuvis mazāks un tāpēc vairāk jūtu spiedienu (kas ar katru reiz tiek nedaudz palielināts). Āda vairs nav tik grubuļaina, bet kļuvusi daudz stingrāka un maigāka.

5. reize

Pirms masāžas nosveros, un nepilnu trīs nedēļu laikā esmu zaudējusi jau 2 kilogramus! Esmu sajūsmā, jau varu ielīst kleitā, par kuru nesen varēju tikai sapņot. Strijas uz vēdera jau ir kļuvušas gaišākas un āda ir neticami gluda. Larisa gan man saka, ka tas ir tikai pats sākums (ieteicamais vakuuma masāžas seansu skaits ir vismaz 10 reizes), bet es jau tagad priecājos par sasniegtajiem rezultātiem. Priekšā ir garās Līgo brīvdienas, redzēs, vai es spēšu turēt sevi grožos un neļauties daudzajiem gastronomiskajiem kārdinājumiem…

Turpinājums sekos!

Teksts: Ērika Bērziņa

Foto: no HL Lounge reklāmas materiāliem

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsIesmiekls
Nākamais rakstsRodarte zeķubikses – der vai neder?