0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Piedalīsimies Rozā lentītes solidaritātes dienā un atbalstīsim cīņu pret krūts vēzi!

 

 

Situācija Latvijā

Latvijā ir uzsākta un darbojas vēža skrīninga programma, lai veicinātu audzēju savlaicīgu atklāšanu, tomēr to nevar nosaukt par efektīvu, ja pusotra gada laikā no 215 tūkstošiem nosūtītu uzaicinājumu uz krūts vēža profilaktisko pārbaudi atsaukušās vien 32 tūkstoši sieviešu –  nepilni 15 %. Tajā pašā laikā tieši savlaicīga slimības diagnostika ir veselības atslēga, jo krūts vēzis ir viens no vislabāk ārstējamiem ļaundabīgajiem audzējiem. Bēdīgā statistika liecina, ka 60 %, ļaundabīgo audzēju, tajā skaitā arī krūts vēzi vismaz 35 % gadījumos, atklāj novēloti. Tā nedrīkst būt! Situācija ir jāmaina! Kā atzīst onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības vadītāja Daina Mezīte, sabiedrībā joprojām ir bailes un noraidījums, runājot par vēzi. Tajā pašā laikā – jo vairāk par to runāsim, jo cilvēki būs drošāki par to, ka to, savlaicīgi atklājot, var ārstēt.

 

Kā notiks skrējiens?

Visi, kas būs pieteikušies KOMANDĀS vai gatavi startēt individuāli, gaidīti 4.septembrī, pulksten 12:00, Esplanādē. Komandu sacensības plānotas kā nelielas orientēšanas sacensības, kur katrai komandai būs ne tikai ātri jāskrien, bet arī jāatrisina interesanti uzdevumi. Aptuvenais maršruta izpildes ilgums – viena stunda. Dalībnieku skaits komandā nav ierobežots, komandas dalības maksa – 20 lati.

pa290101_430

Uz skatuves, paužot atbalstu pasākuma dalībniekiem, uzstāsies leģendārā grupa "Pērkons", kā arī mūziķi no "O kartes Akadēmijas". Lai pieteiktu komandu vai iegūtu papildu informāciju, rakstiet: dzivibaskoks@dzivibaskoks.lv vai zvaniet: 26328286.

Visi līdzekļi no AVON produktu ar Rozā lentītes simbolu, pārdošanas tiek izlietoti cīņai pret krūts vēzi. AVON Latvijā par līdzekļiem, kas iegūti, pārdodot produktus ar Rozā lentītes simbolu ir organizējis bezmaksas ārsta vizītes, lekcijas, apmaksājis krūts protēzes sievietēm pēc krūts amputācijas operācijām, iegādājies un ziedojis Latvijas Onkoloģijas Centra Krūts Veselības Centram vērtīgu aparatūru – gamma detektoru un mikroviļņu histoprocesoru, ka ari – apmaksājis bezmaksas telefona līniju un sponsorējis 4 rehabilitācijas nometnes sievietēm pēc krūts operācijas.

Tiekamies sestdien, 4. septembrī plkst. 12:00 Esplanādē!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsim in love with my boyfriend
Nākamais rakstspieradums…