5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Katrai sliktajai ziņai ir sava labā ziņa! Izlasi un pārliecinies!

 

Sliktā ziņa ir tā, ka ne vienmēr tas notiek – ir gadījumi, kad šī infekcija nepāriet un iemājo mūsu ķermenī uz palikšanu, pakāpeniski radot dzemdes kakla šūnu pirmsvēža izmaiņas un vēzi. Labā ziņa ir tā, ka varam sevi pasargāt no inficēšanās ar HPV vīrusu ar vakcinācijas un regulāru pārbaužu palīdzību.

Sliktās ziņas mēs parasti negribam dzirdēt un kur nu vēl par tām domāt. Līdz ar to palaižam garām arī labās ziņas, kas tās pavada. Mūsu reakcija visbiežāk ir tāda – sliktais jau ar mani nenotiks, kāpēc man par to kaut kas jāzina. Ginekologi saka – itin bieži daudzas jaunas meitenes/sievietes, ierodoties vizītē, saka: ai, dakter, es tā baidījos pie Jums nākt, ja nu pēkšņi Jūs atrodat man kaut ko sliktu? Bet kā dzīve rāda, šāda baidīšanās un galvas iebāšana smiltīs nekādas garantijas nesniedz – gluži pretēji, traucē mums būt zinošām par savu veselību un iespējām kaut ko darīt tās labā.

Kāda gudra sieviete ir teikusi – fakti vienmēr ir labāk par ilūzijām. Jaunībā jau vienmēr tās rozā ilūziju brilles patīk gan labāk – izskatās stilīgāk, ir ērtākas valkāšanai un dod tādu mānīgu "par to man šodien nav jāuztraucas" sajūtu. Fakti ir daudz nepatīkamāki – tie iesit kā ar mietu pa pieri, liekot domāt, analizēt un rīkoties. Bet tie arī mūs pasargā – liekot paskatīties uz dzīvi reālāk un pieņemt pareizus lēmumus, palīdzot apzināties, ka sliktajām ziņām līdzās vienmēr ir arī labās ziņas. Atliek vien tās sadzirdēt!

meitene2_cosmo_430

Šoruden Tava jaunākā māsa vai māsīca (vai draudzene) saņems uzaicinājumu valsts vakcinācijas programmas ietvaros vakcinēties pret HPV vīrusu. Cosmo cer, ka viņa šo iespēju novērtēs un izmantos. Pameklē informāciju (sliktās un labās ziņas :)) tīmekļa vietnē www.visamsievietem.lv un apdomā, ko sevis un savas veselības labā varētu darīt arī Tu! "Manai draudzenei nupat konstatēja dzemdes kakla šūnu izmaiņas – viņa ar savu puisi iepazinās un uzsāka savā mūžā pirmās attiecības tikai pirms pusotra gada…" Tas ir tikai viens no stāstiem, ko atradīsi šajā lapā…

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.