7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

5 ādas kopšanas padomi aukstajā laikā

 

Aukstais un vējainais laiks var sagādāt nopietnas raizes tavai ādai. Lūk, pieci vienkārši padomi, kā sagatavoties un saglabāt skaistu, mitrinātu ādu arī sagaidot pirmās patiesi aukstās rudens dienas un ziemu. 

1. Priekšroka šī sviestam.

Ja runa iet par lūpu balzama izvēli, ir svarīgi meklēt tādas formulas, kurā ir iekļauta šī brīnumainā sastāvdaļa. Balzamus uz šī sviesta bāzes ir viegli uzklāt, tie neatstāj lipīguma sajūtu un intensīvi mitrina sausas vai vēja aprautas lūpas. Taču, ja tu pagaidām vēl nevari atvadīties no savas iemīļotās matētās lūpu krāsas, izvēlies tādu, kura satur mitrinošas sastāvdaļas.

2. Jo barojošāk, jo labāk.

Rudenī un ziemā ir svarīgi intensīvi kopt arī ķermeņa ādu. Tāpēc tagad ir īstais laiks nomainīt vasarīgi vieglo ķermeņa mitrinātāju vai losjonu pret bagātīgu un barojošu ķermeņa krēmu vai sviestu. Ieteicams izvēlēties tādu krēmu, kas pildīts nevis pudelē ar dozatoru, bet gan burciņā – tas parasti nozīmē, ka produkta sastāvā ir mazāk ūdens. Tiesa gan, noteikti pievērs uzmanību, vai krēma sastāvā ir SPF – pat ja ziemā saule reti izspraucas cauri mākoņiem, tas joprojām ir svarīgs kritērijs kosmētikas izvēlē.

3. Iegādājies kokosriekstu eļļu.

Ļoti sausai ādai šis produkts ir īsts dzīvības glābējs. Vai nu tu izvēlies lietot eļļu kā ātri absorbējošu ķermeņa mitrinātāju vai uzklāj uz sejas apsārtuma mazināšanai, kokosriekstu eļļa ir lielisks un multifunkcionāls ādas un arī matu kopšanas produkts. Eļļu vari ieklāt matos pirms mazgāšanas, lai mitrinātu šķipsnas sausajā gadalaikā.

4. Pievērs uzmanību rokām.

Āda uz rokām ir plānāka un tajā ir mazāk tauku dziedzeru kā uz citām ķermeņa daļām. Tas nozīmē, ka roku āda ir pirmā, kas aukstā laikā kļūs īpaši sausa un sasprēgājusi. Tāpēc vienmēr centies tās palutināt ar losjonu, kas satur šī sviestu vai dabiskas eļļas, tādas kā avokado vai kokosriekstu eļļas. Lai kur arī tu dotos, somiņā ieliec un līdzi ņem kvalitatīvu, barojošu roku krēmu!

5. Turpini dzert daudz ūdens.

Protams, šim vajadzētu būt pastāvīgam ikdienas rituālam tavā dzīvē. Tā kā ārā vairs nevalda karsējoša tveice, tu varētu nepievērst uzmanību vajadzīgā ūdens daudzuma patēriņam dienas laikā, taču tas ir ļoti svarīgi veselīgas un tīras ādas uzturēšanai visa gada garumā. 

 

Teksts: Ance Siliņa.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsMūžam jaunā Berlīne
Nākamais rakstsGreen is new black.