8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

7 padomi, krāsojot tumšas lūpas

 

Meikaps Cosmopolitan Shopping Night skatē. Foto: Wolfstudio.

Varbūt arī tev šķiet, ka lūpu krāsa tumšos toņos ir pārāk drosmīgs solis, kas liks tev izskatīties kā Riannai vai pat Helovīna nakts varonei. Taču ir vērts pārdomāt – burgundijas toņi bija viena no pieprasītākajām grima tendencēm rudens/ziema 2013/2014 modes skatēs, kā arī tika izmantoti Cosmopolitan Shopping Night modeļu grimā. Lūk, 7 Cosmo padomi, kā pareizi uzklāt tumšu lūpu krāsu, kas piestāvēs tieši tev.

 

1. Krāso burgundijas toņa lūpas rudens mēnešos vai vakara pasākumos

Meikapa mākslinieki tik tumšai un smagnējai krāsai iesaka piemeklēt arī piemērotu apģērbu. Dažādas tērpu tekstūras un smagāki augumi tumši zilā, piesātināti tumšzaļā vai pat sarkanā krāsā būs lieliska kombinācija ar burgundijas, plūmju vai bordo lūpu krāsu. Vasaras mēnešiem un viegliem apģērbiem šī krāsa varētu būt pārāk smaga, savukārt ziemā tā varētu radīt pārāk drūmu un nomācošu iespaidu – tieši tāpēc rudens būs īstais burgundijas toņa gadalaiks.

Vienīgais izņēmums – vakara pasākumi un ballītes!

Meikaps Cosmopolitan Shopping Night skatē. Foto: Wolfstudio.

2. Zini savu īsto toni

Runājot par burgundijas toni, pastāv četras tā nokrāsas – rozā, brūna, zila un sarkana. Ja tev ir gaišas acis, izvēlies burgundijas toni ar rozā nokrāsu, jo tas izcels tavu skatienu. Savukārt, ja tev ir tumšas acis, izvēlies brūnas nokrāsas burgundiju, kas izcels tās vēl vairāk (iedvesmojies no Zac Posen 2013. gada rudens modes skates grima!). Burgundijas tonis ar zilo nokrāsu nav par gaišu vai tumšu, tāpēc to var izvēlēties gan tumšu, gan gaišu acu skatiena īpašnieces. Savukārt izteikti bordo burgundiju, kādu iecienījusi Rianna, ieteicams valkāt brunetēm, jo tumšā matu krāsa rada lielisku balansu ar izteiktajām lūpām. Lai saprastu, kura nokrāsa ir tevis izvēlētajai lūpu krāsai, veikalā uzklāj krāsas testeri uz baltas salvetes – uz gaišā pamata burgundijas toņa nokrāsa izcelsies vislabāk.

3. Izmēģini, pirms pērc

Kad veikalā pēc iepriekšējā padoma esi atradusi toni ar tev piemēroto nokrāsu, izmēģini to uz lūpām. Ar vates kociņu viegli novelc gar lūpu krāsas malu, kur cilvēki parasti tai nepieskaras. Tad ar to pašu kociņu uzklāj toni uz lūpām, lai redzētu, vai tas izgaismo tavu seju vai gluži pretēji – liek tev izskatīties nogurušai. Ja lūpu krāsa atdzīvina un izgaismo seju, tu būsi atradusi pareizo toni. 

Meikaps Cosmopolitan Shopping Night skatē. Foto: Wolfstudio.

4. Uzklāj krāsu ar lūpu otiņu

Tas ir labākais un pareizākais veids kā uzklāt burgundijas toņa lūpu krāsu. Tik tumša krāsa var ātri izplūst – vēl izteiktāk kā sarkana lūpu krāsa, tāpēc tu noteikti vēlies to uzklāt pēc iespējas precīzāk. Sāc klāt krāsu no lūpu ārējiem kaktiņiem līdz centram, tad aizpildi pārējo laukumu.

5. Izmanto laineri pēc krāsas uzklāšanas

Kad esi ar otiņu uzklājusi lūpu krāsu, ar laineri pieskaņotā tonī apvelc lūpu kontūru, lai piešķirtu tām izteiktu fasonu. Burgundijas toņa lūpu zīmuļi mēdz būt pārāk izteikti un pārāk izcelties zem lūpu krāsas, tāpēc ir vēlams to uzklāt pēc tam.

6. Izvairies no spīduma

Jebkura cita toņa krāsai tu vari droši piešķirt akcentu ar lūpu spīdumu, taču tik tumši krāsotām lūpām papildus uzmanība nebūs vajadzīga. Turklāt, uzklājot lūpu spīdumu, tu vari sabojāt perfekti uzklāto matēto krāsu. Ja nu galīgi negribi iztikt bez spīduma, uzklāj to tikai lūpu centrā.

7. Valkā ar pārliecību

Neatkarīgi no tā nokrāsas, burgundijas toņa lūpas ir drosmīgs grims un ar tik pamanāmu meikapu tev arī pašai ir jābūt par sevi pārliecinātai. Valkā šo toni kā īsta dīva, jo ikviens skatīsies tieši uz tevi!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.