1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

6 soļi pareizai sejas mazgāšanai

 

Sejas mazgāšana tev varētu šķist pašsaprotama lieta, kurai nepievērs īpašu uzmanību, taču, iespējams, tu izlaid svarīgus soļus šajā procesā! Lūk, izplatītākās kļūdas un kā tās labot, lai tava sejas āda būtu starojoši skaista.


1. Tu steidzies procesa laikā

Mazgā seju katru vakaru un arī no rīta, ja tava seja ir īpaši problemātiska. Perfektam rezultātam ziedo pāris minūtes, lai kārtīgi iestrādātu attīrīšanas līdzekli sejas ādā. Izmanto nelielas apļveida kustības, lai iestrādātu līdzekli un tādējādi tiktu vaļā no meikapa un netīrumiem. Pēc tam nomazgā seju ar remdenu ūdeni.

2. Tu neizmanto pīlingu

Izmanto maigu pīlinga līdzekli sejai vismaz reizi nedēļā, lai atbrīvotos no mirušajām ādas šūnām un dabiski izlīdzinātu ādu. Taču nedari to pārāk bieži – sejas skrubēšana biežāk kā divas reizes nedēļā var lieki kairināt ādu.

3. Tu mazgā seju ar pārāk karstu ūdeni

Labākais risinājums ir mazgāt seju pie izlietnes, tādējādi vari izmantot aukstu vai remdenu ūdeni. Karsts ūdens var sausināt sejas ādu.

4. Tu izmanto savai ādai nepiemērotu tīrīšanas līdzekli 

Spēcīgas formulas var padarīt ādu savilktu un perfekti tīru, kas varētu izklausīties pēc ideāla rezultāta, taču patiesībā šīs pazīmes var liecināt par pārāk sausu vai pat bojātu ādu! Izvēlies līdzekļus ar nomierinošām sastāvdaļām, piemēram, sojas proteīnu vai zaļo tēju, kas maigi mitrinās jūtīgu ādu. Ja tev ir taukaina sejas āda, izvēlies līdzekli, kas satur salicilskābi – šī sastāvdaļa mazina un attīra paplašinātas poras, kā arī labi kopj aknes skartu ādu.

5. Tu lieto tikai attīrošās salvetes

Alternatīva attīrīšanas līdzekļiem un skrubjiem ir mitrās salvetes, kas vislabāk noder pēc intensīva treniņa sporta zālē, lai ātri atbrīvotos no sviedriem un netīrumiem. Tās labi noņem kosmētiku, taču ir paredzētas kā ātrs risinājums. Kad atgriezies mājās, vienmēr izpildi ierasto ikvakara sejas tīrīšanas rutīnu, lai patiešām attīrītu seju.

6. Tu nemitrini ādu pēc attīrīšanas

Pēc ādas attīrīšanas neaizmirsti uzklāt mitrinošu nakts krēmu, kas pozitīvi ietekmēs ādas stāvokli. Izvēlies līdzekli, kas ir paredzēts tieši tavam ādas tipam.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.