12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Medus spēcīgiem un veseliem matiem. Pagatavo masku pati!

 

Honey in jar with honey dipper on black stone background by Cristina Perciuleac on 500px.com

Medus ir unikāls produkts, kuram piemīt daudz vērtīgu īpašību. Šoreiz mēs piedāvāsim vairākas medus matu masku receptes, kuras var pagatavot mājās.

Matu augšanas stimulēšanai

Samaisi kopā 1 tējkaroti medus ar 1 ēdamkaroti rīcineļļas. Iegūtajā maisījumā iejauc viena sīpola sulu un vienu jēlu olu. Ierīvē matos un atstāj uz divām stundām. Pēc tam matus mazgā, kā parasti.

Matu stiprināšanai/ pret matu izkrišanu

50 g medus rūpīgi samaisi ar viena vidēja izmēra citrona sulu. Uzklāj uz matiem visā to garumā. Lai noderīgās vielas matos labāk uzsūktos, uzvelc uz galvas dušas cepurīti. Masku noturi 10 minūtes, tad noskalo ar siltu ūdeni.

Medus maska gaišiem matiem

Pievieno savam ikdienas matu kondicionierim divas tējkarotes medus, šķipsniņu kanēļa un nedaudz svaiga citrona sulas. Regulāri lutinot matus ar šādu «kokteili», ne tikai iegūsi gaišāku matu toni, bet arī vienlaicīgi barosi un kopsi matus.

Matu kuplumam

Maska sastāv no medus un konjaka. Trim ēdamkarotēm konjaka pievieno 2 ēdamkarotes medus un 1 ēdamkaroti silta ūdens. Ļauj ievilkties vismaz 20 minūtes, tad liec uz matiem. Paturi matos 20-30 minūtes, pēc tam noskalo ar ūdeni.

Mitrinoša maska

Šo masku var izmantot gan sausiem un lūztošiem matiem, gan normāliem – mīkstinošs un mitrinošs efekts būs noderīgs jebkuram matu tipam.

Maskas pagatavošanai būs nepieciešamas 2 ēdamkarotes olīveļļas un tikpat daudz rīcineļļas, 1 olas dzeltenums, 1/2 citrona sula, 2 ēdamkarotes medus. Masku turēt matos 30 minūtes.

Atjaunojoša maska

Tā tiek pagatavota no 1 ēdamkarotes medus, olas dzeltenuma (var likt arī veselu olu) un 5 pilieniem priežu ēteriskās eļļas (tās vietā var lietot arī 2 tējkarotes olīveļļas). Masku liek uz 30 minūtēm un noskalo ar siltu ūdeni (bez šampūna).

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.