8.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Skaistas kājas vasarā

 

Vasarā sieviešu kājas ir uzmanības centrā, taču tieši šobrīd saglabāt tās skaistas ir īpaši grūti. Tiešā saules gaisma un raupjas smiltis pēdas padara sausas un cietas, bet ar jaunām siksiņkurpēm nemitīgi tiek uzberztas tulznas. Lai tavas kājas būtu skaistas visu sezonu, tās nepieciešams rūpīgi aizsargāt un kopt. Izlasi, kā un ar kādiem līdzekļiem to darīt!

Skrubē un mitrini
Skrubja lietošana vismaz reizi nedēļā palīdzēs atbrīvoties no sauso ādas šūnu virskārtas, padarot pēdas redzami un jūtami maigākas. Turklāt, regulāri lietojot kāju skrubi, arī mitrinošais pēdu līdzeklis – krēms, losjons vai eļļa – darbosies daudz efektīvāk.

Vislabāk mitrinošos preparātus lietot uzreiz pēc dušas, jo tad pēdās tiks saglabāts mitrums, ko tās ir uzsūkušas mazgāšanas laikā. Lai sasniegtu vēl labākus rezultātus, lieto mitrinošo krēmu tieši pirms gulētiešanas. Atvēsinošākam un atsvaidzinošākam efektam, kas ir īpaši patīkams karstajās dienās, izvēlies kāju ādas mitrināšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir mentols, bet saplaisājušiem papēžiem izvēlies intensīvas iedarbības krēmu, kas ne tikai dziļi mitrinās, bet arī dziedēs brūces.

Novērs svīšanu un atsvaidzini
Lai novērstu karstā laika nepatīkamo blakusefektu – kāju svīšanu un to izraisīto aromātu, papildini savu skaistumkopšanas līdzekļu plauktu ar dezodorantu kājām. Aptiekās ir pieejami divu veidu līdzekļi – tādi, kurus vari lietot tieši uz ādas (aerosoli un krēmi), kā arī apavos izsmidzināmi.

Aizsargā no saules
Aizsardzība no saules ir nepieciešama ne tikai sejas un ķermeņa ādai, bet arī pēdām un kāju pirktiem. Kāju skaistumam vari lietot to pašu saules aizsarglīdzekli, kuru izmanto ķermenim. Un atceries, lai arī kāda veida līdzekli tu lieto – krēmu, losjonu vai eļļu, vislabāk, lai tā SPF filtrs būtu ne mazāks par 15.

Pret tūsku
Ja siltajās vasaras dienās kājas kļūst smagas un piepampst, tas var norādīt uz venozās atteces traucējumiem. Mazināt šo simptomu izraisīto diskomfortu var ar īpašu gēlu palīdzību, kuri uzlabo asinsriti. Tie atvieglos sāpes, mazinās pietūkumu un sniegs viegluma sajūtu kājām.

Ja gadījusies nagu sēnīte
Vasarā būtiski palielinās risks inficēties ar nagu sēnīti, jo publiskās vietās daudz biežāk uzturamies ar basām kājām, tādēļ jo īpaši rūpīgi jāievēro personīgā higiēna. Bet, ja tomēr nācies saskarties ar šo nejauko infekciju, bez pretsēnīšu medikamentiem neiztikt. Par laimi, šodien aptiekās ir pieejama plaša zāļu daudzveidība aplikatoru, aerosolu, krēmu un šķīdumu veidā, kurus var lietot arī profilaktiski. Iekšķīgi lietojamās zāles gan būs iespējams iegādāties tikai pēc ārsta konsultācijas un izrakstītās receptes. Atliek vien izvēlēties sev piemērotāko un baudīt vasaru!

Konsultēja Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.