1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Praktiski padomi: Kā pareizi kopt grima otas

 

makeup brushes set by Dejan Jekic on 500px.com

Padomā, cik daudz baktēriju mīt tavās grima otās. Tu tās mērcē tonālajā krēmā, vaigu sārtumā, bronzerī… Pēc tam tu liec to „birsti” pie savas sejas, un tad vienkārši nogrūd atvilktnē vai citā vietā, kur tu glabā otiņas. Visticamāk vannasistabā, kas pati par sevi ir mitruma pilna vieta.

Labākais veids, kā tīrīt grima otas, ir – darīt to regulāri. Vismaz reizi nedēļā. Citādi pastāv risks, ka tu tiksi pie ādas problēmām vai vēl ļaunāk. Jā, var būt vēl ļaunāk. Bet, ne pat to šoreiz stāsts.

Tātad, reizi nedēļā paņem savas otas un uz piecām minūtēm iemērc tās verdošā ūdenī. Tas nogalinās daudz baktēriju. Tad iemērc tās verdošā ūdenī vēlreiz (tikai citā traukā) un bērniem paredzēto šampūnu. Kārtīgi izvirpini tās pa trauku un skaties, kādā krāsā pārvēršas ūdens. Rozā? Bēšā? Brūnā? Melnā? Jā. To visu tu ikdienā liec uz savas sejas.

Pēc pāris minūtēm ņem katru otu atsevišķi un noskalo zem vēsa, tekoša ūdens. Skalo tik ilgi, kamēr ūdens paliek tīrs. Pēc tam izskalo vēlreiz verdošā ūdenī (jā, jā, šķiet, ka pārāk daudz pūļu otiņām. Bet atceries, tu berzē viņas pret savu seju). Pēc tam, kad tas viss ir izdarīt, noliec otas saulē (vai uz radiatora), lai izžūst.

Tikai tad, kad otiņas ir pilnībā sausas, tu vari likt tās atpakaļ glabāšanas traukā. Nenomet tās atvilktnē. Glabā, kā zobubirstes – vertikāli. Tas ļaus saglabāt gan formu, gan tīrību.

 

Avots: Homelife.com.au

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.