6.1 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Vecie “modes likumi”, kurus jau sen var ignorēt

 

Dizaineru un stilistu idejām nav nekādu robežu. Katru gadu mums tiek piedāvātas jaunas un sen aizmirsas iespējas un idejas visām gaumēm. Mainās formas, silueti, un tas, kas bija pieņemams pirms 10-20 gadiem, tagad varētu šķist muļķīgs.

Tu noteikti atceries visādus “ko drīkst un ko nedrīkst” noteikumus. Lūk, mēs šoreiz pastāstīsim par modes likumiem, kuri ir novecojuši!

Tikai viens spilgts apģērba gabals

Tas ir novecojis noteikums! Mūsdienu mode saka, ka drīkst būt tik daudz spilgtuma, cik gribas. Pie tam, spilgti toņi var būt nedaudz noslāpēti ar citiem toņiem. Piemēram, spilgts krekls un apavi “negrauzīs acis”, ja to visu uzvilksi ar neitrālas krāsas biksēm. Panākumu atslēga ir spējā pareizi sakombinēt krāsas. Neaizmirsti arī par spilgtiem zīmējumiem un rakstiem!

Spīdumi piestāv tikai vakaram

Ja paraugās uz aktuālajām modes tendencēm, tad var manīt, ka mirdzums ir pārņēmis gan ikdienā valkājamus svārkus, gan kurpes, gan šalles un pat kleitas. Galvenais ir nepārspīlēt. Šajā gadījumā gan izvēlies kaut ko vienu.

Zeltu un sudrabu kopā nevalkā

Mūsdienās šī kombinācija ir pat ļoti populāra. Palūko kādā juvelierpreču veikalā – tur manīsi daudz gredzenu, rokassprādžu un auskaru, kas ir radīti šo divu metālu apvienošanas rezultātā.Nevajag sekot vecam mītam un izvairīties no šīm rotām. Stilu gan būtu ieteicams ieturēt vienotu.

Horizontālas līnijas padara resnu un saīsina augumu

Kurš gan nav dzirdējis šo apgalvojumu? Mūsdienu dizaineri apgāž šo mītu un pierāda, ka sieviete var izskatīties lieliski arī apģērbā ar horizontālām svītrām. Veic eksperimentu pati! Izvēlies vienkrāsainu žakeri un zem tās uzvelc svītrainu kleitu. Izskatās labi, vai ne?

Gara auguma sievietes nevalkā apavus ar augstiem papēžiem

Nav svarīgi, cik gara ir sieviete! Ja viņa vēlas valkāt augstpapēžu apavus, tad var to darīt. Ir jāatslābst, jāatmet sabiedrībā radušies stereotipi un beidzo jāvalkā to, kas patīk. Vairo pārliecību par sevi!

Šallei, jostai, cimdiem, somiņai un kurpēm jābūt vienādās krāsās

To darīt nav nekādas vajadzības. Pie tam, saskaņošana padarīs tevi vizuāli garlaicīgāku, vecāku un stingrāku. Tu droši vari izvēlēties dažādas krāsas. Tikai iegaumē – krāsām ir jābūt savstarpēji saskanīgām un nepataisi sevi par papagaili, izvēloties katru lietu savā krāsā.

 

Foto: Pinterest.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.