12.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Skaistuma rituāli tavai ikdienai

 

Visā pasaulē sievietes lieto kopjošos līdzekļus ar dabiskām sastāvdaļām, lai pabarotu savu ādu un rūpētos par matiem. Tie ir sen pielietoti skaistumkopšanas rituāli un paņēmieni, ko sievietes izmanto vēl mūsdienās. Dove zīmola vadītāja Kertu-Kai Põldvere iepazīstina ar piecām sastāvdaļām, kuras vērts atcerēties, lai iegūtu mirdzošu un starojošu ādu un skaistus matus.  

Maģiskais ūdens matiem un ādai – rīsu ūdens

Daudzas Japānas sievietes ir gludākās ādas uz zīdaināko matu īpašnieces. Runā, ka viņas izmanto slepenas zināšanas sava skaistuma uzlabošanā un rīsu ūdens ir viens no noslēpumiem. Rīsu ūdens ir vitamīniem bagāts, tā sastāvā esošās olbaltumvielas un tauki darbojas kā dabiski mitrinošie elementi, palīdzot ādai kļūt mīkstai un matiem – skaistiem. Rīsu ūdenī esošās aminoskābes palīdz stiprināt matu saknes un novērš matu izkrišanu.   

Nomierinošā un relaksējošā terapija – lavanda

Jau gadsimtiem ilgi francūzietes ir zinājušas, ka lavandas eļļa ir jāizmanto tās neapšaubāmo atjaunojošo sastāvdaļu dēļ. Lavandas eļļai, kas ir iegūta tieši no lavandas zieda un kurai ir nomierinošas īpašības, piemīt arī brīnišķīgs zieda aromāts. Lavandas eļļa tiek izmantota arī aromterapijā, lai novērstu bezmiegu, trauksmi un depresiju. “Ja ciet no matu izkrišanas vai kā cita, kas ietekmē matu kvalitāti vai veselību, meklē šampūnu un kondicionieri, kuru pamata sastāvdaļa ir lavanda,” iesaka Kertu-Kai Põldvere. 

Ādas uzlabošanai ļoti labs produkts – mandeļu eļļa

Mandeles ir viena no vecākajām un plašāk augošām riekstu šķirnēm. Mandeļu riekstus var ēst zaļus vai ceptus, kamēr mandeļu eļļu vietējās indiešu sievietes izmanto kā masāžas vai ķermeņa eļļu, lai novērstu ķermeņa ādas un arī galvas ādas sausumu. Tā ir bagāta ar E vitamīnu, olbaltumvielām un cinku, kā arī citām minerālvielām un vitamīniem. Mandeles arī ir izmantotas indiešu sieviešu skaistuma rituālos, ieskaitot mandeļu pienu, lai notīrītu sejas ādu, mandeļu eļļu, lai uzturētu ādu mīkstu un elastīgu. 

Ultra-mitrinošs – mango sviests

Vietējie Āfrikas lietusmežu iedzīvotāji jau gadsimtiem ilgi ir izmantojuši matu un ādas kopšanas ieguvumus no lieliskā mango. Mango sviests ir saldi smaržojošs mīksts sviests, kas iegūts no mango kodoliem, kas ir bagāti ar A vitamīnu un satur spēcīgus antioksidantus un palīdz  atjaunot ādas šūnas, kā arī ādas elastīgumu. „Ādas kopšanas produkti, kuri sevī ietver mango sviestu, ir ļoti mitrinoši un ir lieliski lietošanai, kad gaisa temperatūra kļūst zemāka un ādai ir nepieciešamas papildu rūpes,” apgalvo Dove zīmola vadītāja.  

Visiem ādas tipiem – avokado eļļa

Avokado ir bijis Latīņamerikas sieviešu skaistuma noslēpums jau gadsimtiem ilgi un ir ieteicams to barojošo un mitrinošo īpašību dēļ. Tas ir piepildīts ar mitrumu saturošām eļļām, olbaltumvielām, E, A, K, B6 un C vitamīniem, dzelzi, magniju un kāliju. Avokado palīdz mīkstināt un mitrināt sausu ādu. Tā taukskābes viegli un dziļi iekļūst ādā, lai ātri atjaunotu mitruma zudumu. Jāpiemin, ka tas ir piemērots visiem ādas tipiem.  

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.