1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Optiskā ilūzija: Kā ar apģērba krāsu un rakstu palīdzību var koriģēt figūru

 

Jau sen ir skaidrs, ka apģērbs var “strādāt” gan mūsu labā, gan pret mums. Ja tev ir kādas ķermeņa zonas, kuras tu vēlies izcelt vai paslēpt, ievēro apģērba izvēles noteikumus, kurus ir apkopojis portāls “Cosmo.ru”.

Vertikālo, horizontālo līniju ilūzija

Vertikālās līnijas siluetu “izstiepj” un pagarina, bet horizontālās līnijas padara to platāku. Pielietot šo metodi var ne tikai ar apģērba raksta palīdzību, bet arī ar apģērba konstruktīvo līniju palīdzību (apkaklītes, piedurknes, vīles).

Kontrasta ilūzija

Mazs blakus lielam šķiet vēl mazāks un otrādi. Ir svarīgi izvēlēties aksesuārus, kas ir proporcionāli tavam ķermenim, citādi tu riskē akcentēt to, kas tev varētu nešķist vajadzīgs. Maza meitene ar milzīgu somu šķiet vēl mazāka un nemanāmāka; lielas rokas tiek akcentētas ar mazu pulksteni; tukli pirksti ar smalkiem gredzeniem utt.

View this post on Instagram

Coffee is always a good idea☕️ #maastricht

A post shared by SIMONE DAEMEN (@anewjacket) on

Aizpildītās telpas ilūzija

Apģērbs ar rakstu vizuāli aizņem vairāk “telpas” uz ķermeņa, nekā vienkrāsains apģērbs. “Bumbieris”, uzvelkot leoparda raksta svārkus, vēl vairāk izcels gurnu platumu, taču, ja izvēlēsies vienkrāsainus svārkus, efekts būs pretējs. Attiecīgi, zonās, kuras tu vēlētos noslēpt un padarīt gaumīgākas, izvēlies vienkrāsainu apģerbu, bet tur, kur vēlies apjomu piešķirt, raksti un zīmējumi nāks tev palīgā.

Kontrastaino krāsu ilūzija

Piemēram, melnbalta kleita, kurai baltā krāsa ir vertikāli pa vidu, bet melnā – gar sāniem. Tādējādi figūra izskatās šaurāka, nekā patiesībā ir, un arī viduklis tiek vairāk izcelts. Pie tam, gaišās krāsas posms padara siluetu garāku un liek tev izskatīties slaidākai.

Uzmanības novēršanas ilūzija

Izmantojam aktīvas, spilgtas drēbes un aksesuārus sev izdevīgā ķermeņa daļā. Tas ir, akcentējam to, ko vēlamies akcentēt, un novēršam uzmanību no trūkumiem. Piemēram, lai novērstu uzmanību no saulē pārlieku apdegušas sejas, uzvelc spilgtas kurpes vai jostu. Piemērs, protams, savāds, bet vismaz doma uzreiz skaidra.

Gaišā un tumšā ilūzija

Gaišā krāsa padara platāku, bet tumšā krāsa padara slaidāku – tā ir patiesība, kura zināma daudzām sievietēm. Un šī ilūzija patiesi darbojas. Ja sieviete ar figūru “apgrieztais trijstūris” uzvilks baltu blūzi un melnas bikses, viņa tikai akcentēs jau tā platos plecus un šauros gurnus. Taču, ja viņa apmainīs šīs krāsas vietām, iegūs nepieciešamo vizuālo efektu.

Krāsu temperatūras ilūzija

Siltās krāsas izskatās apjomīgākas, nekā vēsās. Tādā veidā, ja tev ķermeņa augšdaļā ir apjoms, kuru tu vēlētos nedaudz samazināt, izvēlies blūzi gaiši zilā krāsā, nevis oranžā.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.