12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Ūdens noslēpumi – kā tas ietekmē tavu matu un ādas veselību

 

Tu cītīgi rūpējies par savu ārieni, pērc dārgus skaistumkopšanas līdzekļus, bet mati nekādi nekļūst spēcīgāki un āda nekļūst mirdzoša? Iespējams, ka pie visa vainīgs ir ūdens.

Ūdens trūkuma organismā dēļ rodas grumbas. Tas jau sen ir zināms, ka sausums = vecums. Ja tava āda netiek pienācīgi mitrināta no iekšienes, zūd elastīgums un gludums. Līdz ar vecumu, nepareizu ūdens uzņemšanas režīmu un UV staru ietekmi, āda noveco, kā rezultātā ātrāk rodas grumbas.

Lai āda būtu mitrināta, ir jāizdzer vismaz 1,5 litri tīra ūdens dienā. Un vislabāk būtu to dzert ārpus ēšanas laika, piemēram, 15-30 minūtes pirms vai stundu pēc ēšanas. Un obligāti jādzer ir maziem malkiem, lai šķidrums netraucētu vielu apmaiņai un labāk uzsūktos.

Skaistuma mikroelementus – kalciju, cinku, selēnu un magniju – var iegūt ar pārtikas un ūdens palīdzību. Bet vislabāk tieši ar ūdeni, jo tie jau ir izšķīduši un labāk uzsūcas organismā.

Ādai un matiem ir nepieciešams pilnvērtīgs ūdens. Ne katrs ūdens satur pietiekami lielu daudzumu ādai un matiem nepieciešamo mikroelementu. Īpaši slikta situācija ir pilsētas krānu ūdenī.

Ūdenim, ar kādu tu mazgā matus, arī ir nozīme. Ja tu dzīvo pilsētā, tad ūdens, kurš tek no krāna, satur hloru. Un tas ādai nav visai veselīgs. Lieta tāda, ka, nogalinot sliktās baktērijas, hlors nesaudzē arī labās. Tā rezultātā āda kļūst sausa un kairināta. Arī matiem hlors nenāk par labu, it īpaši, ja mati ir krāsoti. Ja matus mazgā ar hlorētu ūdeni, krāsas pigments ātrāk izskalojas. Lai izvairītos no šādām problēmām, ir vai nu jāliek speciāls ūdens filtrs vai vismaz atsevišķi jānostādina.

Matus labāk ir mazgāt ar mīkstu ūdeni. Ja pēc mazgāšanas mati kļūst nepaklausīgi, šampūns slikti putojas un slikti skalojas ārā, visticamāk no krāna tek ciets ūdens. Ja turpināsi matus mazgāt ar tādu ūdeni, panāksi to, ka sāļu un mazgāšanas līdzekļu paliekas sakrāsies matos un padarīs tos neveselīgus.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.