12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Lai spēku rotātu daile: skaistumkopšanas iztikas minimums vīriešiem

 

Uzskats, ka skaistumkopšana attiecas tikai uz sievietēm, jau sen zaudējis aktualitāti. Vairums mūsdienu vīriešu zina, ka aizņemtajā ikdienā jāatrod laiks arī rūpēm par savu ārieni: redzamas rūpes par sevi ir labākais signāls, ka cilvēks pratīs parūpēties arī par citiem – savu ģimeni, padotajiem, līdzcilvēkiem. Profesionālajā un privātajā dzīvē veiksmīgi vīrieši ir pašpārliecināti, bet pašapziņa vairojas, labi izskatoties. Tomēr daudzu vīriešu ikdienas skaistumkopšanas līdzekļu komplekts vēl aizvien izskatās visai spartiski.

“Vīrieši nereti pārāk maz uzmanības atvēl savam skaistumam, kaut gan tas nemaz neprasa tik daudz pūļu. Veselīga, gluda sejas āda, kopti mati un bārda, glītas rokas ir minimālā programma, kuru vajadzētu īstenot sev pašam un apkārtējiem par prieku. Mūsdienās ir pieejamas īpaši vīriešiem radītas produktu līnijas, tāpat arī plašs klāsts dažādu līdzekļu bez aromātiem, bet kāpēc gan liegt sev smaržas burvību? Nav obligāti piekraut vannasistabu ar desmitiem dažādu burciņu. Vajag tikai izvēlēties pareizos produktus un atcerēties dažus galvenos principus,” aicina STENDERS Attīstības ķīmiķe Jūlija Kuzņecova.

Ziepes – tikai ar mīlestību darinātas!

Ziepes joprojām ir nepārspēts skaistumkopšanas līdzeklis daudzu vīriešu izpratnē, tomēr Jūlija Kuzņecova atgādina: “Liela daļa veikalos nopērkamo ziepju varētu sausināt un kairināt ādu, radot savilkuma sajūtu, tāpēc sejas kopšanai varētu izvēlēties speciāli sejas ādai piemērotas ziepes, kas gatavotas uz glicerīna bāzes.” Jāatceras, ka ziepes mūsdienās ir dažādas – no klasiskām līdz krēmveida un skrubja ziepēm, kas ādu maigi attīrīs un atbrīvos no vecajām šūnām, padarot to jūtami gludāku un piešķirot veselīgu izskatu.

Sejas ādai – maigumu un rūpes!

“Ar skūšanos un tīru ūdeni vien nepietiks. Vīriešiem, gluži tāpat kā sievietēm, ir dažādi ādas tipi, kam nepieciešama atšķirīga kopšana. Un, gluži tāpat kā sievietes, arī vīrieši nav pasargāti no grumbu veidošanās,” uzsver Jūlija Kuzņecova. Saudzīgs seju attīrošs līdzeklis un mitrinošs sejas krēms ar SPF filtru, kas pasargās no kaitīgajiem saules ultravioletajiem stariem, ir vēlamais skaistuma iztikas minimums ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem. Arī vīriešu ādai nepieciešami A, C un E vitamīni – spēcīgi antioksidanti, kas pasargās ādas šūnas no priekšlaicīgas sabrukšanas. Ja sejas krēmu ļoti negribas lietot, risinājums būs pareizi izvēlēts bagātīgs balzams pēc skūšanās, kas nomierinās  sakairināto ādu un sniegs tai nepieciešamo mitrināšanu.

Ķermenim un matiem – elementāru kopšanu!

Tā kā vīrieši svīst vairāk nekā sievietes un arī sviedru aromāts vīriešiem ir izteiktāks, vēlams ikdienā lietot dezodorantu vai antiperspirantu. Dezodoranti palīdz slāpēt sviedru aromātu, savukārt antiperspiranti samazina pašu svīšanu. Protams, neviens dezodorants nespēs aizvietot ikdienas higiēnu. Tāpēc vīrieša skaistumkopšanas komplektā būtu iekļaujams vismaz universāls šampūns matu, galvas ādas un ķermeņa efektīvai, bet maigai un saudzējošai attīrīšanai. Ja jums ir sausi, trausli vai, gluži pretēji, taukaini mati, vai arī blaugznas, labāk izvēlēties speciāli jūsu matu tipam vai problēmai piemērotu šampūnu. Nevajadzētu aizmirst arī par roku un kāju krēmiem, sevišķi aukstā un mitrā laikā, lai āda neplaisātu, nesūrstētu un nekļūtu raupja.

Maņām un dvēselei – lutināšanu!

Nevajadzētu aizmirst arī par tādām baudām kā vannas rituāli un aromterapija – tās ir relaksējošas procedūras, kas atjauno spēkus un uzlabo garastāvokli. Protams, aromāti ir gaumes lieta, taču, lai kāda arī nebūtu jūsu iecienītā smarža, tās dāvātajai labsajūtai laiku pa laikam vajag ļauties. “Ja gribat būt droši, ka smaržosiet vīrišķīgi, izvēlieties klasiskus aromātus. Citronu ēteriskā eļļa uzmundrinās un sniegs pozitīvu enerģiju, kafijas eļļa darbosies kā antioksidants un palīdzēs ādā saglabāt nepieciešamo mitruma līmeni, eikalipts paaugstinās koncentrēšanās spēju, priede tonizēs un mazinās stresu, kadiķogu ēteriskā eļļa sniegs možumu un atsvaidzinās, bet piparmētra patīkami atvēsinās ādu,” iesaka Jūlija Kuzņecova. Vannas rituālus iespējams baudīt arī ar burbuļbumbām, kurām mūsdienās pieejami arī stiprajam dzimumam piemēroti aromāti.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.