2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Bikini vaksācija – kas jāņem vērā?

 

bikini

Lūk, dažas lietas, ko der zināt par bikini vaksāciju.

  • Ir 2 veidu bikini vaksācija – bikini maliņas, kas nozīmē vaksēt tikai to ādas daļu, kas no šīs zonas redzama, kad ir uzvilkts bikini, un brazīļu jeb dziļā vaksācija, kas nozīmē visas zonas vaksāciju, nereti iekļaujot arī tūpļa vaksāciju.
  • Matiņu garums. Vaksāciju varēs veikt, ja matiņi būs ap 0,5 cm gari un ne īsāki par 0,4 cm.
  • Pirms vaksācijas nekādi ķermeņa kremi. Vai losjoni. Vai jebkas taukains. Tas sarežģīs vaksācijas procesu, jo matiņi būs taukaini, slideni un nepakļausies procedūrai.
  • Pēc vaksācijas nedrīksti iet uz saunu, pirti, solāriju, nav ieteicams iet uz sporta zāli, nodarboties ar seksu u.c. lietām, kas liek svīst. Pavisam vienkārši – āda ir nupat sakairināta, atvērta dažādām infekcijām un iekaisumiem, un sviedri ir viens no lielākajiem “ļaundariem” šajā situācijā.
  • Sintētikai – nē. Iemesli ir tā pati svīšana un tas, ka āda neelpo. Lieliska vide baktēriju attīstībai.
  • Vaksācija sāp. Nav jēgas mēģināt sev iestāstīt, ka nesāpēs, jo sāpēs, pie tam diezgan nopietni. Bikini un padušu zonas ir 2 sāpīgākās vaksējamās ķermeņa vietas. Rēķinies ar to, ka sāpēs, sagatavojies uz sliktāko, un tu būsi patīkami pārsteigta par to, cik patiesībā ne-šausmīgi tas ir.
  • Par matiņu ieaugšanu esi atbildīga tu pati. Ja rūpēsies par ādu, tad iztiksi bez problēmām. Atceries 2 svarīgas lietas : lieto skrubi reizi 2-3 dienās, kad pēc vaksācijas pagājušas 3-4 dienas un mitrini, mitrini un vēlreiz mitrini ādu ar mitrinošiem (nevis barojošiem) ķermeņa losjoniem, pieniņiem, kremiem. Īpaši pirmajās dienās pēc vaksācijas. Ādai vajadzētu būt pastāvīgi mitrinātai, dari to vairākas reizes dienā.

 

No kā ir atkarīgs, cik ļoti man sāpēs?

No mēness dienas, menstruālā cikla dienas, stresa līmeņa, matiņu biezuma un krāsas (jo tumšāki matiņi, jo sāpīgāk), no procedūras reizes (1. vai 31. vaksācija), arī pašiedvesma var spēlēt lomu.

Vai man viss būs gluds?

100% gluds būs vien pēc regulāras un ilglaicīgas vaksēšanas. Vaksācijas laikā matiņš tiek izrauts no ādas ar visu saknīti, tādēļ “tas pats” matiņš neataugs, taču augs citi (kuru mūsu ādā ir ne mazums). Ar laiku tiek izrauti arvien vairāk un vairāk matiņi, un pēc dažiem gadiem regulāras vaksācijas var sagaidīt brīdi, kad matiņi vairs neataug, jo nav kam augt. (Katras sievietes sapnis).

Tā pat matiņi var būt dažādos garumos procedūras laikā, tādēļ var nebūt iespējams visus izraut.

Cik ilgi es būšu bez matiņiem?

Atkarīgs no tava ķermeņa īpatnībām. Ir sievietes, kuras var nākamo vaksāciju ieplānot pēc 4 nedēļām, mēneša, un ir sievietes, kurām jau pēc 2 nedēļām jāsāk meklēt meistares kontakti, lai pieteiktos. Jebkurā gadījumā – krietni ilgāk kā pēc skūšanas vai depilācijas krema izmantošanas.

Ko darīt, lai mazāk sāp?

Vari mēģināt iedzert pāris malkus alkohola, taču tas ir viens no sliktākajiem variantiem. Vari iedzert ibuprofēna medikamentus (Ibumetin, Ibustar u.t.t.), bet arī to iedarbībai nav garantijas. Ir meistares, kas izmanto atsāpinošus līdzekļus – sprejus vai speciālas eļļas, bet arī tie ne vienmēr vai nepietiekami spēcīgi iedarbojas. Saņemies, sakod zobus, saspied rokas dūrēs un pacieties tās 15 minūtes. Pie tam, ne visa vaksācijas zona sāp tik šausmīgi. Sāpīgākās vietas ir kaunuma lūpas un apkārt anālajai atverei.

 

Vaksācija nav paredzēta visām tā pat kā ne visas var būt biznesa sievietes. Un tas nekas, ja tu nespēj izturēt tās sāpes, jo ir taču tik daudz dažādu veidu, kā atbrīvoties no matiņiem!

 

 

2 KOMENTĀRI

  1. Manuprāt ka sāpju zonas ir tik individuālas – man vispār nesāp ap anālo atveri un nesāp arī lūpiņas, bet tā augšiņa – es raujos krampjos ))))

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.