8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā saglabāt skaistumu ziemā? Sildīšanās dušā un pie kamīna ādai kaitē

 

sieviete-bumba

Gaisa temperatūrai pazeminoties un laikapstākļiem paliekot arvien skarbākiem, ķermenim ir jāvelta īpašas rūpes. Kā pasargāt ādu?

Uz auksto laiku visjutīgāk reaģē āda. Negatīvu ietekmi atstāj gan laikapstākļi, gan arī ziemīgi ieradumi – iemīļotā sildīšanās pie uguns vai ilgas, karstas dušas, kas tikai sausinās tavu ādu. Tā vietā, lai ilgstoši sildītos karstā ūdenī, labāk dodies mēreni siltā dušā īsāku laiku. Karstas dušas negatīvi ietekmē dabīgo ādas lipīdu aizsargfunkciju un sausina ādu. Iestājoties aukstākam periodam, vasarā lietoto ķermeņa losjonu nomaini ar biezāku krēmu. Jo skarbāki laikapstākļi, jo ādai ir nepieciešams pēc konsistences biezāks mitrinātājs ar dažādiem glicerīdiem (mono-, di-, tri-), minerāleļļām, vaskiem, taukskābēm, lanolīnu. Lai saglabātu veselīgu ādu, nodrošinātu tai pietiekamu mitrumu un pasargātu to no izžūšanas, mitrinātājus uzklāj īsi pēc dušas, bet ikdienā pēc katras roku mazgāšanas palutini ādu ar roku krēmu. Turklāt, izejot no mājas, atceries par cimdiem!

Kā ziemā saglabāt stiprus un veselīgus matus?

Ziemā gaiss kļūst sausāks, tādēļ neaizmirsti par cepuri vai citu galvassegu. Jo īpaši rudenī un ziemā palutini matus ar barojošām maskām un eļļām. “Jāņem vērā, ka tās domātas matu galiem, nevis saknēm! Turklāt, lai izvairītos no taukaina rezultāta, iesaku pirms matu mazgāšanas iesmērēt galos kokosriekstu eļļu,” komentē viens no pasaulē vadošajiem frizieriem Kristaps Slakters-Zvejsalnieks.

Tomēr bagātīga matu barošana ar maskām nepalīdzēs, ja neievērosi pilnvērtīgu, sabalansētu uzturu. Nevajadzētu aizmirst, ka visa pamatā skaistiem un veselīgiem matiem, nagiem un ādai ir ūdens, – paturi prātā, ka arī ziemas laikā jāveldzē ķermeņa slāpes.

Kā kopt rokas, lai nelūstu nadziņi un rociņas ir maigas?

Iestājoties aukstajam laikam, īpašas rūpes velti vienai no neaizsargātākajām ķermeņa daļām – rokām. Ziemā dod priekšroku intensīvāka satura krēmam, kura sastāvā ir tādi vērtīgi elementi kā šī sviests un argana eļļa. Šī sviests bagātīgi mitrina un novērš ādas apsārtumu, bet argana eļļa ir bagāta ar E vitamīnu un antioksidantiem.

No aukstuma un mainīgajiem laikapstākļiem cieš arī nagi – par tiem parūpējies, lietojot nagu tipam atbilstošus stiprinātājus. Vismaz vienu reizi dienā nagos iemasē kutikulas eļļu vai serumu nagu valnīšu kopšanai.

 

veselam

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.