2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Septiņas ikdienišķas darbības, kas kaitē taviem matiem

 

Tu taču vēlies, lai tavi mati ir veselīgi, mīksti, bez pūkām un vienkārši skaisti, vai ne? Tādā gadījumā izlasi, kas ir tās, kas tevi aptur no savu ideālo matu iegūšanas.

Slapju matu ķemmēšana. Tas ir process, ko piekopj daudz sieviešu, taču tas ir arī ļoti traumējošs. Slapji mati ir vistrauslākie un vieglāk bojājamie. Tāpēc nākamreiz, kad ķeries pie ķemmes, padomā, vai tas ir vajadzīgs.

Matu žāvēšana maksimālā karstumā. Tev nav jāatsakās no ērtībām un jāpārtrauc žāvēt savi mati. Taču, ja tu pārtrauksi to darīt ar maksimālo pieejamo fēna temperatūru, mati tev pateiks „paldies”. Ja tu matus žāvē pārāk karstā temperatūrā, tas matus dehidratē, un tad tie ir kā salmi un pūkaini.

Berzēšana dvielī. Šis punkts ir līdzīgs pirmajam. Slapji mati ir ļoti trausli, tāpēc spēcīga berzēšana tos salauž un sašķeļ. Dari vienkāršāk – ietit matus dvielī, un paturi tādā veidā pāris minūtes. Dvielis pats uzsūks lieko matu mitrumu.

Matu veidošanas rīku lietošana slapjos matos. Nē, nē, nē. Matu taisnotāju un lokšķēres nedrīkst izmantot slapjos matos! Pārliecinies, ka mati ir 100% sausi, lieto aizsarglīdzekli matiem un tikai tad lieto rīkus.

Pārāk ciešas frizūras. Cieša zirgaste vai bize noteikti kaitē matiem. Protams, ik pa laikam vari to darīt, ja tā patīk. Taču tai nevajadzētu būt ikdienai. Ik pa laikam ir jāļauj matiem atpūsties no sasprindzinājuma un krist brīvi. Vai kādreiz dienas beigās esi jutusi, ka pēc matu izlaišanas tie sāp? Nav laba zīme…

Pārāk bieža matu mazgāšana. Jā, matu mazgāšana KATRU DIENU padara tos trauslākus. Tie kļūst sausāki un arī acīm nebaudāmāki. Mēģini mazgāt tos vismaz katru otro dienu. Tava galvas rota būs tev pateicīga.

Matu skalošana karstā ūdenī. Vai zināji, ka karsts ūdens liek galvas ādai ātrāk taukoties? Pārej no karsta ūdens uz remdenu. Varbūt sākumā šķitīs, ka matus nevar tā kārtīgi izskalot, taču vēlāk tu priecāsies par pārmaiņām.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete/ Avots: Sofeminine.co.uk

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.