1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

10 vienkārši likumi, kas jāievēro, ja vēlies izskatīties lieliski arī bez grima

 

Dabiskais skaistums vienmēr, vairāk vai mazāk, bet ir bijis modē. Mūsdienās daudzas meitenes pavada daudz laika, mēģinot uzklāt meikapu tā, lai izskatās, ka tā nav vispār. Taču, ja tu sekosi līdzi pāris skaistuma noslēpumiem, tu izskatīsies lieliski arī tikko izkāpjot no gultas!

Perfektas uzacis

Uz sejas, uz kuras nav uzklāts grims, uzacis izceļas divtik. Izveido tavai sejas formai piemērotu uzacu formu; ja ir nepieciešamība, nokrāso tās ar hennu vai uzacu krāsu. Kad izvēlies krāsu, ņem vērā to, lai tā saskan ar tavu matu krāsu. Ja tev nav dabiski biezas uzacis, katru dienu uzklāj uz tām ricīneļļu, un pēc pāris nedeļām uacīm būtu jākļūst biezākām.

Akcentē acis

Lai tavas acis izskatītos „plašākas”, ņem talkā skropstu atliecēju un uzkrāso caurspīdīgu skropstu gēlu. Ja vēlies vēl izteiktāku efektu, pieaudzē skropstas.

Tiec vaļā arī no tumšajiem lokiem zem acīm. Sāc ar savas ēdienkartes pārplānošanu. Tumšie loki var būt dzelzs vai B vitamīna nepietiekamības rezultāts. Vizuālam efektam izvēlies krēmu acīm, kas ir ar balinošu efektu. Vēsas piparmētras vai zaļās tējas kompreses arī var būt noderīgas.

Izbalini zobus

Mirdzošs smaids padara visu kopējo tēlu daudz labāku. Izmanto balinošās zobupastas (it īpaši pēc vīna vai kafijas dzeršanas). Taču pārāk neaizraujies, jo šādas zobupastas zobiem var būt diezgan kaitīgas. Ja tavi zobi dabiski ir pelēki vai dzelteni, pabalini tos pie profesionāļa.

Neaizmirsti par lūpām

Mitrināšana, barošana un skrubēšana ir svarīga ne tikai sejas ādai, bet arī lūpām. Sasprēgājušas lūpas noteikti tavu tēlu nedarīs pievilcīgāku.

Rūpējies par saviem matiem

Izbalējusi matu krāsu un griezums, kas nav kādu laiku atjaunots… Tas noteikti nevairos tavu dabīgo skaistumu. Izvēlies vienkāršus matu sakārtojumus un dabiskas krāsas! Regulāri apmeklē frizieri, izmanto kopjošu matu kosmētiku un neaizraujies ar matu ieveidošanas līdzekļiem. Kokosriekstu eļļa var padarīt matus spīdīgākus.

Lieto krēmus ar SPF

UV starojums var veicināt grumbiņu un pigmentācijas plankumu veidošanos. Maldīgs ir uzskats, ka krēmus ar SPF būtu jālieto tikai vasarā. Tas ir jādara cauru gadu!

Koncentrējies uz savu ādu

Kosmetologi uzskata, ka mums nevajadzētu seju mazgāt biežāk kā divas reizes dienā. Patiesībā, pietiks arī ar vienu reizi – vakarā. No rīta vari izmantot attīrošo pieniņu, losjonu vai vēsu ledus kubiņu. Ļoti svarīgi ir nerīvēt savu seju ar asiem dvieļiem, jo tas var traumēt ādu. Sejas masku lietošana arī diezgan labi palīdz.

Pietiekams miegs

Ikdienā pārliecinies par to, ka guli vismaz 7-9 stundas. Tas ir labi gan veselībai, gan ādas stāvoklim. Tāpat, centies gulēt uz muguras, lai ļautu ādai elpot un paglābtu to no priekšlaicīgu krunciņu veidošanās.

Pārdomā savu diētu

Ēšanas paradumi tieši ietekmē ādas stāvokli. Zivis, dārzeņi, sēklas un rieksti ir vieni no svarīgākajiem ēdieniem. Tajos ir daudz eļļas un vitamīnu, kas palīdz ādai saglabāt veselīgu skatu un tvirtumu.

Atrodi savu krāsu

Pareizas krāsas apģērbu izvēle palīdz tavai ādai izskatīties veselīgākai un ādas tonim – vienmērīgākam. Āda, kurai nav uzklāts tonālais krēms, izskatās bālāka, tāpēc ir svarīgi reizēs, kad uz sejas nav kosmētika, neizvēlēties pārāk tumšu un aukstu toņu apģērbu. Arī baltā krāsa nav labākā izvēle. Labākā izvēle būs zils, tirkīzs vai persiks. Ideālā variantā tev būtu jānosaka savs krāsu tips un jāizvēlas apģērbs, kas atbilst tieši tev.

Lūk, kā izskatīties lieliski arī bez grima!

 

Avots: Brightside.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.