0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Kā zināt, ka izvēlētās smaržas tev neder – pārbaudi pati!

 

Pat, ja aromāts veikalā tev iepatīkās, tas nenozīmē, ka arī nākamajā dienā tā būs. Nepiemērots aromāts bojā garastāvokli, var veicināt galvassāpes un pat kļūt par iemeslu alerģiskai reakcijai. Portāls “Cosmopolitan” ir apkopojis pazīmes, pēc kurām var saprast, ka smaržas tev galīgi neder. Pārbaudi pati!

Tu jūti smaržas uz sava ķermeņa

Pirmā pazīme, kas liecina par to, ka izvēlētās smaržas tev nav piemērotas, ir tāda, ka tu smaržas jūti uz sevis pat pēc 15-20 minūtēm kopš izsmidzināšanas. Pie jebkura aromāta cilvēka oža pa šo laiku pierod, taču, ja tā nenotiek, tas nozīmē, ka šī smarža pavisam drīz sāks nepatikt un šķitīs pārlieku uzmācīga.

Tu šķaudi ik reizi, kad tās uzsmidzini

Pazīstams stāsts? Uzsmidzini vienas smaržas – viss kārtībā. Uzsmidzini citas – sāc šķaudīt tā, it kā tikko būtu smaržojusi piparus. Tas tikai apliecina faktu, ka pret kādu no smaržu sastāvdaļām tev ir alerģija. Labāk uzdāvini tās kādam citam, nevis veic eksperimentus ar savu ķermeni.

Tās nesaskan ar tavu ģērbšanās stilu

Sportiska sieviete kedās, šauros džinsos un džemperī ar kapuci diez vai spēs “iznest” aromātu, kurš asociējas ar maigumu, romantiku un sievišķīgumu. Vai tieši otrādi – sievišķīgu dāmu vakarkleitā diez vai rotās aromāts, kas vairāk piestāv ikdienas steigai.

Uz tavas ādas aromāts nešķiet tāds, kāds ir uz testa lapiņas

Kartona gabaliņš nekad nespēs parādīt to, kāds aromāts ir patiesībā. Tas neatklājas uzreiz un tas notiek tikai uz ādas – siltuma un dabiskā ķermeņa aromāta ietekmē. Tāpēc, lai nekļūdītos ar izvēli, nepērc smaržas uzreiz. Uzsmidzini uz ādas un dodies ar tām “pastaigāties”. Ja aromāts patiks arī pēc stundas, vari iet un tās pirkt.

Aromāts nepiestāv gadalaikam

Cits iemesls, kādēļ tev konkrētais aromāts varētu sagādāt diskomfortu, ir tāds, ka tas nepiestāv konkrētajam gadalaikam. Ziemā aromāts ar izteikti svaigām, jūras un citrusa notīm var šķebināt. Tāpat kā apģērbs, arī smaržas ir piemeklējamas dažādām sezonām un gadījumiem.

Tev ir parādījušās galvassāpes, kurām nevari rast iemeslu

Smaržai ir liels spēks, tāpēc, ja tev tās neder, tās var raisīt galvassāpes. Ja galvassāpes nepamet ilgāku laiku, pamēģini atteikties no jaunajām smaržām un pavēro situāciju. Ja sāpes pazūd, vainīgas ir smaržas.

Līdz vakaram tu no tām nogursti

Ja dienas sākumā smaržas tev šķiet patīkamas, bet vakarā tās šķiet jau pārāk uzmācīgas un kaitinošas, ir skaidrs, ka jūs nesaderat. Piemērotas smaržas it kā pielāgojas un saplūst ar tava ķermeņa dabīgo aromātu un tām nevajadzētu raisīt negatīvas emocijas.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.