1.6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

4 blaugznu rašanās iemesli, par kuriem tu varēji nemaz nenojaust

 

Tevi kaitina “baltais sniedziņš” uz galvas, no kura nekādi nespēj tikt vaļā? Blaugznu rašanās iemesli var būt dažādi, ieskaitot pat tik vienkāršus kā uzturs un matu mazgāšanas biežums. Kas var veicināt blaugznu veidošanos, un kā ar to cīnīties, raksta portāls “Health”.

Tev ir stress

Blaugznas var būt signāls tam, ka tava nervu sistēma pastāvīgi tiek satricināta ar stresa situācijām. Stress patiesi var pasliktināt galvas ādas stāvokli. Precīzāk, stress nelabvēlīgi ietekmē tavu imūnsistēmu, un tas var būt viens no iemesliem, kādēļ veidojas blaugznas. It īpaši gadījumos, ja galvas āda arī niez. Un, jo vairāk kasa, jo sliktāk kļūst. Atbrīvojies no stresa un atbrīvosies no blaugznām!

Tu slikti izmazgā vai izskalo matus

Bieža matu mazgāšana var atņemt matiem nepieciešamās dabiskās taukvielas. Taču arī šīs taukvielas var būt par iemeslu blaugznām. Blaugznas, piemēram, rodas tad, kad uz galvas ādas uzkrājas sviedri, netīrumi un ķermeņa taukvielas. Matu mazgāšana mazina taukvielu izstrādi un kontrolē blaugznu veidošanos un to simptomus. Taču, ja mazgāsi matus pārāk bieži, blaugznas tikai pastiprināsies. Visu ar mērenību! Pamēģini lietot šampūnu, kura sastāvā ir tējas koka eļļa, un rīpīgi izskalo no matiem jebkuru līdzekli – to paliekas veido labvēlīgu vidi baktērijām un sēnītēm.

Tev ir nepareizs uzturs

Vesela āda un mati – tas ir organisma iekšējā stāvokļa rezultāts. Attiecīgi, neveselīgi pārtikas produkti var vienkārši pasliktināt tavas galvas ādas stāvokli, it īpaši, ja tev jau ir nosliece uz blaugznu veidošanos. Uzturā jāiekļauj rieksti, avokado, olīves. Tāpat tev var trūkt vitamīna B, kurš satur biotīnu. Sāc ēst tādus produktus kā banāni, olas, rīsi un auzu pārslas. Atsakies no taukaina un neveselīga ēdiena.

Tu pārlieku noslogo savus matus

Smagu, eļļainu un taukainu līdzekļu izmantošana var veicināt blaugznu veidošanos. Ja tev ir aizdomas, ka matu ieveidošanas un kopšanas līdzekļi varētu būt viens no iemesliem, kādēļ veidojas blaugznas, atsakies no tiem. Vismaz uz laiku, lai pārbaudītu savu teoriju. Šie produkti nonāk tiešā saskarē ar galvas ādu un uz tās uzkrājas, ja netiek kārtīgi un laicīgi izmazgāti. Savukārt tā ir lieliska vide sēnītei.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.