10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

11 padomi kupliem matiem!

 

1. Speciālie līdzekļi

Produkti, kuru sastāvā ir keratins, keramīdi vai pantenols ir neaizstājami palīgi plāniem un novājinātiem matiem. Aptverot matu ar smalku plēvīti, tie frizūru padara kuplāku.

2. Nomainiet matu celiņa vietu

Ja ilgu laiku metu celiņš atrodas vietā, tad mati pie tā pierod un cieši pieguļas tieši tajā galvas daļā. Pārlieciet celiņu uz otru pusi, un matu pie saknēm atkal būs kupli.

3. Speciālie līdzekļi

Produkti, kuru sastāvā ir keratins, keramīdi vai pantenols ir neaizstājami palīgi plāniem un novājinātiem matiem. Aptverot matu ar smalku plēvīti, tie frizūru padara kuplāku.

4. Šampūns-pīlings

Ja reizi nedēļā veiksiet speciālu pīlingu matiem, tad plāni mati kļūs vieglāki un kuplāki. Vienlaicīgi mats atbrīvojas no matu kopšanas un ieveidošanas līdzekļu atlikumiem.

5. Nedaudz pasusiniet

Veidošanas līdzekli nedrīkst uzklāt uz mitriem matiem – tas divreiz samazina to efektu. No sākuma matus nedaudz pažāvējiet ar fēnu, matu suku virzot uz dažādām pusēm, pēc tam matos ielieciet putas apjomam. Pēc tam izmantojat fēnu, kā parasti.

6. Jo retāk, jo labāk

Centieties pēc iespējas retāk izmantot produktus, kas veidoti pēc principa “divi vienā”. Tajos esošās vielas pēc daudzkārtējas mazgāšanas sāk nosēsties uz matiem, un mati kļūst smagāki.

7. Nekādu slodzi!

Ārstniecības līdzekļi bieži ir pārāk sarežģīti pēc sastāvu un nav piemēroti plāniem matiem – tie acīmredzami padara tos smagākus. Speciālie ultra-vieglie līdzekļi matu apjoma palielināšanai dod tiem spēku, nevis pārmērīgu slodzi.

8. Sienam “asti”

Garus un gludus matus uz nakti sasieniet ciešā “zirgastē” pēc iespējas augstāk – tad nākamajā rītā uz galvas jums “parādīsies” lieliski, kupli mati.

9. Ikdienas mazgāšana

Plāni mati ātri kļūst taukaini, tāpēc tos ieteicams mazgāt katru dienu. Uz plāniem un retiem matiem netīrumi un ādas tauki kļūst pamanāmi jau pēc dienas. Šampūns apjoma palielināšanai sniegs plāniem, vājiem matiem enerģiju un apjomu.

10. Ar difūzera palīdzību

Silts gaiss, kas nāk no difūzera daudzajiem, sīkajiem caurumiem, žāvē matus pie pašām saknēm.

11. Ruļļi
Matus, kuru garums ir līdz pleciem un garāki, izžāvējiet ar fēnu tā, lai tie būtu gandrīz sausi, pēc tam pa virsu uzpūtiet spreju-fiksatoru un pēc tam uztiniet uz lieliem ruļļiem ( padoms: ruļļus nelieciet cieši vienu blakus otram, bet ar atstarpi). Nedaudz pažāvējiet ar fēnu, ļaujiet matiem atdzist.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 54
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 55