10.6 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Nagu lūšana – nepatīkama problēma, kuru var labot

 

Ik dienas sievietes cīnās ar grumbiņām, smērējot krēmus, veidojot maskas, domājot par veselīgu uzturu. Taču ir viena “joma”, par kuru daudzi mēdz aizmirst – nagi. Tāpat kā āda, arī tie ar gadiem mainās: izskatās neveselīgi, vāji, sausi un sāk lūzt. Kāpēc tā notiek un, kā no tā izvairīties?

Organismam trūkst dzelzs

Ieliekti vai izliekti un lūztoši nagi var liecināt par dzelzs trūkumu organismā. Hemoglobīns palīdz transportēt skābekli pa organismu, tai skaitā arī līdz nagu plāksnēm. Iekļauj savā uzturā vairāk spinātu, pupiņu un liellopu aknu.

Tu pastāvīgi kaut ko raksti

Atceries par to nagu klabēšanu pret klaviatūru? Tā ne tikai traucē citiem, bet arī noved pie tā, ka nagi sāk šķelties un lūzt. Ja tā ir kļuvusi par problēmu, saīsini nagus, lai taustiņus spiestu ar pirkstu spilventiņiem.

Tu uzklāj roku krēmu tikai no rīta

Vai nelieto to vispār. Tomēr ir ieteicams to uzklāt pēc iespējas biežāk dienas laikā. Ūdens un ārējās vides apstākļi sausina ādu – arī to daļu, kura slēpjas zem naga plāksnes. Ja āda ir sausa, nagi sāk lūzt un šķelties. Kad smērē rokas ar krēmu, pievērs uzmanību tam, lai losjons vai krēms nokļūtu uz ādas no visām naga pusēm.

Laka uz naga ir pārāk ilgi

Tā sausina naga plāksni, padarot to trauslu. Nagiem ir jāļauj arī atpūsties.

Tu griez nost kutikulas

Šie mazie ādas gabaliņi pie naga pamatnes aizsargā naga plāksni no mikrobu iekļūšanas zem tās. Ja tos nogriež, aizsardzības nebūs. Tāpēc labāk uzmanīgi to pastumt nost, nevis griezt.

Organismam trūkst B grupas vitamīnu

Biotīns ir ļoti svarīgs matu un nagu veselībai. Biotīna trūkuma gadījumā nagi kļūst trausli un lūstoši. Tā ir daudz olās, lasī, mandeļu riekstos.

Tu nepareizi noņem laku

Jau sen ir pierādīts, ka acetons nodara kaitējumu nagiem. Arī tie nagu lakas noņemšanas līdzekļi, kuri nesatur acetonu, nav visai labi. Labāk ir izmantot līdzekļus, kuru sastāvā ir eļļas – tās mitrina naga plāksni un nodara mazāku kaitējumu.

 

Materiāli rakstam no “Healthline”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.