3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Darbības, kas ikdienā kaitē tavai sejas ādai – nedari tā!

 

Katrai no mums gribas izskatīties labi – mēs nežēlojam laiku kosmetologa apmeklējumam, izvēlamies labākos līdzekļus un pavadām gana daudz laika spoguļa priekšā. Tomēr ir skaidrs, ka arī pārlieku liela centība ne pie kā laba nenovedīs. Pārbaudi, vai arī tu nepieļauj kādu no portāla „Beauty and Tips” apkopotajām kļūdām!

Bieži izmanto skrubi. Skrubis ir lielisks līdzeklis, kurš palīdz ādai kļūt tīrai, maigai un mirdzošai. Taču tikai gadījumā, ja tu to izmanto ne biežāk kā 1-2 reizes nedēļā. Pārlieku liela aizraušanās ar „tīrīšanu” sausina ādu un var novest pie iekaisuma un lobīšanās.

Gulēšana ar kosmētiku. Kam negadās… Atnāc mājās pēc garas darba dienas vai jautras ballītes un taisnā ceļā dodies uz gultu. Kāda gan tur kosmētikas notīrīšana… Tomēr kosmētikas atstāšana uz sejas visas nakts garumā ir taisnais ceļš pretīm aizsprostotām porām, pūtītēm un priekšlaicīgām grumbiņām.

Dzer maz ūdens. Ūdens ir veselības un skaistuma avots. Tēja, kafija un gāzēti dzērieni neskaitās. Tu taču nevēlies, lai tava āda ātri noveco un izskatās nevesela, vai ne? Tad ikdienā dzer vairāk tīra ūdens.

Ignorē krēmus ar SPF. Saules stari iespaido tavu ādu katru dienu, pat gada aukstajā un tumšajā laikā. Krēmam ar SPF būtu jābūt tavai ikdienai.

Nemazgā kosmētikas otas un sūkļus. Grima panākumi lielā mērā ir atkarīgi no instrumentiem, ar kuriem to uzklāj. Taču ir jāatceras, ka arī „darba instrumentiem” ir nepieciešama regulāra kopšana un tīrīšana. Šie priekšmeti uzkrāj ļoti daudz netīrumu, un, ja tos neizmazgā, tie nokļūst uz tavas sejas.

Gulēšana uz vēdera. Tev patīk gulēt uz vēdera ar „seju spilvenā”? Nāksies mainīt pozu! Kāpēc? Pirmkārt, tava seja atrodas „saspiestā” stāvokli, kas vēlāk pārvēršas par priekšlaicīgām grumbām. Otrkārt, tādā stāvoklī āda neelpo, tāpēc no rītiem seja ir sapampusi, „samīcīta” un izskatās nevesela.

Reta spilvendrānas maiņa. Tu maini gultas veļu reizi divās nedēļās? Labi, bez vismaz spilvendrānu gan būtu jāmaina biežāk. Ir īpaši, ja tu aktīvi lieto līdzekļus matu ieveidošanai, losjonus un krēmus sejai. Šo līdzekļu pārpalikumi nonāk uz tava spilvena un kļūst par lielisku vidi, kur vairoties baktērijām.

Nepareiza kosmētikas līdzekļu izvēle. Nevajag pirkt jaunu līdzekli tikai tāpēc, ka tas lieliski der tavai draudzenei. Tu vēl nezini, kā tas ietekmēs tavu ādu. Labāk noskaidro savas ādas tipu, lasi etiķetes un konsultējies ar kosmetologu, lai izvēlētos tieši to, kas derēs tavai ādai.

Mazgā seju ar pārāk karstu ūdeni. Sejas āda ir ļoti jutīga pret temperatūras svārstībām, tāpēc karsts ūdens ir tās ienaidnieks Nr.1. Ja nevēlies, lai āda kļūst jutīga un sausa, mazgājies remdenā ūdenī.

Tu nenotīri telefonu. Pārāk biežas sarunas pa telefonu var negatīvi iespaidot tavu sejas ādu. Pie visa vainīgas ir baktērijas, kas uzkrājas uz tava telefona. Problēmu var viegli atrisināt – regulāri noslauki telefonu ar antibakteriālām salvetēm.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.