Sastāvdaļas:
1 kg kartupeļu
1 kg aknu
0.5 kg burkānu
0.5 kg sīpolu
3 olas
5-7 ēdk. skāba krējuma
Glāze piena
Sāls, pipari
Zaļumi, ķiploks pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Notīriet kartupeļus un izvāriet, pievienojiet vārot 3 ķiploku daiviņas.
Kamēr kartupeļi vārās, sarīvējiet burkānus un sakapājiet sīpolus (pāris sīpolus atstājiet). Sīpolus un burkānus sautējiet nelielā ūdens daudzumā, variet arī apcept, bet tas padarīs ēdienu treknāku. Tur variet pievienot arī kādu papriku.
Kamēr sautējas dārzeņi, samaliet, vai sablendējiet aknas kopā ar sīpoliem, sāli, pipariem un variet pievienot kādu ķiploku.
Kad kartupeļi ir gatavi, nolejiet ūdeni, pielejiet karstu pienu un sablendējiet, vai samīciet kartupeļu biezeni. Kamēr dziest biezenis, sakuliet olas un apmēram vienu trešdaļu ielejiet kartupeļu biezenim. Samaisiet un kārtojiet kartupeļu biezeni cepamajā traukā kā pirmo kārtu. Atlikušās olas sakuliet kopā ar krējumu. Lielāko daļu pievienojiet aknu masai, bet atlikušo pievienojiet
Dārzeņus lieciet virsū kartupeļiem, bet aknas kā pēdējo sacepuma kārtu.
Cepiet cepeškrāsnī 180-200 grādos apmēram stundu.
Pasniedziet nedaudz atdzisušu kopā ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem.
Maigi, sātīgi, garšīgi un vērtīgi. Labu apetīti!