3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Kartupeļu un aknu sacepums ar dārzeņiem

 

geBqRRB0EIM

 

Sastāvdaļas:

1 kg kartupeļu

1 kg aknu

0.5 kg burkānu

0.5 kg sīpolu

3 olas

5-7 ēdk. skāba krējuma

Glāze piena

Sāls, pipari

Zaļumi, ķiploks pēc vēlēšanās

 

Pagatavošana:

Notīriet kartupeļus un izvāriet, pievienojiet vārot 3 ķiploku daiviņas.

Kamēr kartupeļi vārās, sarīvējiet burkānus un sakapājiet sīpolus (pāris sīpolus atstājiet). Sīpolus un burkānus sautējiet nelielā ūdens daudzumā, variet arī apcept, bet tas padarīs ēdienu treknāku. Tur variet pievienot arī kādu papriku.

Kamēr sautējas dārzeņi, samaliet, vai sablendējiet aknas kopā ar sīpoliem, sāli, pipariem un variet pievienot kādu ķiploku.

Kad kartupeļi ir gatavi, nolejiet ūdeni, pielejiet karstu pienu un sablendējiet, vai samīciet kartupeļu biezeni. Kamēr dziest biezenis, sakuliet olas un apmēram vienu trešdaļu ielejiet kartupeļu biezenim. Samaisiet un kārtojiet kartupeļu biezeni cepamajā traukā kā pirmo kārtu. Atlikušās olas sakuliet kopā ar krējumu. Lielāko daļu pievienojiet aknu masai, bet atlikušo pievienojiet

Dārzeņus lieciet virsū kartupeļiem, bet aknas kā pēdējo sacepuma kārtu.

Cepiet cepeškrāsnī 180-200 grādos apmēram stundu.

Pasniedziet nedaudz atdzisušu kopā ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem.

Maigi, sātīgi, garšīgi un vērtīgi. Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.