6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vecāki, esiet reāli! Kā veiksmīgi pārdzīvot auto ceļojumu ar bērniem

 

Vecāki, kas vismaz reizi ir devušies ilgākā pārbraucienā ar bērniem, zina, cik ātri mašīnas pakaļējos sēdekļos var sākties karš starp divām frontēm. Ko darīt, lai vecāki varētu atgriezties mājās ar veselu nervu sistēmu un bērni nebūtu izdemolējuši visu mašīnu?

Vecāki, esiet reāli

Vērtīgi būtu sākt ar to, ka jūsu bērni, neatkarīgi no to vecuma, nav nekādi mīļi un pūkaini lācīši. Jā, ir vecāki, kas domā, ka viņu bērni eņģelīši, kas vispār neko sliktu nevar izdarīt. Taču atliek iespiest viņu uz vismaz piecām stundām automašīnas sēdeklī, un mazais eņģelītis pārvēršas par briesmoni.

Jā, ir bērni, kas normālā situācijā ignorētu savu māsu vai brāļu komentārus un ķircināšanu, bet, ja tas notiek vietā, kur nav atkāpšanās iespēju, notikt var visādas briesmas. Tā kā, vecāki, neceriet, ka jūsu bērns uzvedīsies mierīgi un godīgi visu brauciena laiku. Un nedomā, ka arī tu visu ceļu būsi labais vecāks. Atceries, arī tu esi šaurā telpā ilgu laiku.

Barojiet viņus

Ja jums nekas cits nav jādara, atceries pabarot bērnus. Ir grūti prognozēt, kad būs iespēja apstāties un paēst kārtīgas vakariņas, tāpēc nevajag bērnam visu laiku teikt, lai viņš paciešas. Nodrošinies ar veselīgām uzkodām, jo tādējādi tu ietaupīsi gan naudu, gan savus nervus. Padomā, kā uzvedīsies astoņus gadus vecs bērns, kurš ir izsalcis…

Spēlējiet spēles

Nē, ne jau spēles telefonā vai planšetdatorā. Mēs runājam par īstām spēlēm, kas var ilgāku laiku noturēt bērnu uzmanību. Kāršu spēles, mutiskās vārdu spēles, mēģiniet pa ceļam skaitīt konkrētas lietas un pamanīt pēc iespējas vairāk. Jūs pat nepamanīsiet, kā laiks būs paskrējis un garais ceļš būs beidzies.

Klausieties mūziku

Bez tā noteikti nevar iztikt nevienā braucienā. Klausieties kaut ko, ko agrāk neesat klausījušies. Izvēlieties pa vienai dziesmai katrs un noklausieties tās pēc kārtas un novērtējiet. Dziediet līdzi! Ja aizmugurējā sēdeklī briest konflikts, nav labāka veida, kā novērst uzmanību ar viņiem mīļu dziesmu.

Iesaisti viņus

Tas var daudz ko mainīt. Jā, varbūt viņiem nav teikšanas lielajos jautājumos, taču viņi noteikti var palīdzēt izlemt daudz ko citu. Piemēram, kur apstāties ēst pusdienas, kādus našķus sagatavot, var palūgt viņiem izpētīt karti un atzīmēt vietas, kurās gribētos apstāties, var norīkot viņus par ēdiena izdalītājiem. Iespēju ir daudz! Nevienam nepatīk, ja visu izlemj viens cilvēks, tāpēc jāiesaista ir visi.

Pietiekami bieža apstāšanās un bumba

Savā vēlmē pēc iespējas ātrāk nonākt galapunktā, vecāki pieļauj nozīmīgu kļūdu. Šoferim ir jāatpūšas, pasažieriem arī ir jāpieceļas, jāizloka kājas un jāuzspēlē bumba! Atjaunojiet savus enerģijas krājumus, jo noguris un pūcīgs bērns būs kašķīgāks un rīkos vairāk konfliktu.

Vecākiem ir jāatceras, ka ceļojums ar auto ir par braukšanu, atpūtu, ēšanu un spēlēm. Ja to visu ievēro, brauciens izdodas mierīgs un pozitīvs.

 

Materiāli rakstam no portāla „Huffington Post”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.