1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kāda ceļotāja pāra padomi, kā sakrāt naudu atmiņā paliekošiem ceļojumiem

 

Ilustratīvs attēls

Džeiks un Marija bauda dzīvi. Paskatoties viņu ceļojumu un dzīves baudīšanas fotogrāfijas, reti kurš nenoelšas: „Es arī tā gribētu!” Daudzi uzskata, ka abiem ir kaudze naudas, ko tērēt, lai ceļotu un baudītu dzīvi, taču tā nebūt nav. Pāris dalās padomos, kā ikviens no mums var dzīvot tādu dzīvi, iekrājot naudu savu sapņu īstenošanai.

 

1. Atrodiet sezonālu darbu! Ir tūkstošiem darbu, kas var palīdzēt sakrāt naudu savu sapņu īstenošanai. Diemžēl pastāvīga darba veicēji nevar atļauties paņemt brīvdienas, kad vien ienāk prātā. Bet sezonāla darba var. Pastrādājiet 3-6 mēnešus un uz priekšu! Pretī saviem sapņiem! Abi – Džeiks un Marija – 4 mēnešus smagi strādā vīna industrijā Austrālijā, lieki netērējot naudu, lai pēc tam 8 mēnešus ceļotu.

2. Baudiet mirkļus, kuri nemaksā neko! Skaists saulriets, pastaiga pa pludmali, parku vai mežu. Kolīdz atradīsiet prieku mazās lietās, sapratīsiet, ka atmiņām paliekošu brīžu baudīšanai naudu nevajag. Tas, savukārt, ļaus ietaupīt līdzekļus, kurus būtu tērējuši kino, teātra vai dažādu festivālu apmeklēšanai.

3. Atrodiet kādu nodarbošanos, kas ienestu papildus naudu! Turklāt, ja spēsiet piepelnīties arī ceļošanas laikā, tad nošausiet divus zaķus ar vienu šāvienu. Sērfošanas privātstundas, fotografēšana, video veidošana. Derēs jebkas.

4. Maltītes gatavojiet paši! Ne tikai ietaupīsiet naudu, bet arī jūsu ķermenis būs pateicīgs.

5. Esiet minimālisti! Ceļošana ir minimālisma paraugstunda. Ne pa velti ir teiciens: „Ceļo viegli!” Cilvēks ātri vien saprot, kas ir svarīgs, kolīdz tas katru dienu jānēsā līdzi. Jums būs mazāk priekšmetu ne tikai mājoklī, bet arī mazāk lietu, par ko satraukties. Izvēlieties sev svarīgākās lietas, godīgi atbildot uz šādiem jautājumiem – „Ja man būtu jādodas 6 mēnešu garā ceļojumā, ko es ņemtu līdzi! Kādu apģērbu? Kādu izklaides lietu? Kas man liktu justies ērti? Kas man palīdzētu turpināt augt un attīstīties?”

6. Ceļot ir lētāk nekā dzīvot ierasto dzīvi. Īre, internets, elektrība, ūdens, dažādas stāvvietas, pat kioskā nopirkta kafija.. Tie ir tikai daži no maksājumiem, kas jāveic katru dienu. Pāris atklāj, ka lielākā naudas daļa tiek tērēta lidojumiem. Ja tā nebūtu, ceļošana būtu daudz lētāka nekā dzīvošana vienā konrētā adresē visu cauru gadu.

 

Abu elpu aizraujošo blogu var apskatīt šeit.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.