9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Filmu “Dvēseļu putenis” nedēļas nogalē noskatījušies 25 305 skatītāji (+VIDEO)

 

Režisora Dzintara Dreiberga kara drāmu “Dvēseļu putenis” tās pirmajā demonstrēšanas nedēļas nogalē no 8.novembra līdz 10.novembrim ir noskatījušies 25 305 skatītāji.

16 160 cilvēki apmeklējuši filmas seansus Rīgā, savukārt ārpus galvaspilsētas “Dvēseļu puteni” paguvuši noskatīties jau 9145 skatītāji, norādīja filmas veidotāji un tās izplatītājs Latvijā “Uz kino”.

Video

Filmas režisors skaidroja, ka, veidojot filmu, cerēja, ka tā ikvienam Latvijas iedzīvotājam ļaus izprast, sajust laiku, kurā dzīvoja un cīnījās strēlnieki.Tāpat filmas pārstāvji atzīmēja, ka Dreiberga veikumu atzinīgi novērtējuši ne tikai skatītāji, bet arī leģendārais latviešu kinorežisors Jānis Streičs.

Uz Aleksandra Grīna romāna motīviem balstīto filmu “Dvēseļu putenis” visu novembri un decembri demonstrēs ne tikai kinoteātros lielākajās Latvijas pilsētās, bet arī novadu kultūras un tautas namos Latgalē, Sēlijā, Kurzemē, un Vidzemē.

Tāpat turpmākajās divās valsts svētku nedēļās kinoteātros visā Latvijā norisinās filmas īpašie seansi, kuru laikā skatītāji klātienē varēs satikt arī filmas veidotājus. Pirms filmas seansa uz tikšanos ar skatītājiem dosies gan režisors, producente Inga Praņevska un operators Valdis Celmiņš, gan aktieri Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Raimonds Celms, Ieva Florence-Vīksne, Grēta Trušiņa un citi.

Filmas īpašie seansi ar radošās komandas dalību norisināsies vairākos kinoteātros Rīgā, kā arī Kuldīgā, Ogrē, Siguldā, Cēsīs, Valkā, Salaspilī, Kadagā, Jūrmalā, Jelgavā, Carnikavā, Valmierā, Madonā un Liepājā.

Autors: nozare.lv

12.11.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.