14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Stilistu ieteikumi: Kā šovasar atmodināt sievišķību?

 

Vieglāka un gaisīgāka apģērba izvēle vasaras sezonā ir gluži dabīga vēlamies nomest kādu biezāku kārtu un beidzot sajusties brīvāk. Kopā ar siltākiem saules stariem arī mūsu ikdienā ienāk vieglums, zināms gaisīgums un siltums, kas ļauj nēsāt atvērtus apavus, kleitas un svārkus. Vasarai lieliski piestāv televīzijas sievietēm “STV Pirmā!”, kā arī iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” izaicinājums – ļauties sievišķībai un jūnijā 30 dienas tērpties svārkos un kleitās. Kā atmodināt sievišķību un izvēlēties tērpus savienojumus, kas īpaši aktuāli būs tieši šajā vasaras sezonā? Ieteikumos dalās stilistes Anita Altmane un Juliya Verbickaya. 

Krāsu spilgtums enerģijai un sievišķībai

Lai gan sievišķība un tās sajūta katrai ir sava, šovasar talkā nāks krāsas – tās dos krietnu devu enerģijas un palīdzēs atmodināt sievišķību. “Es ieteiktu beidzot pievērsties krāsām un mest kautrību pie malas, jo tas ir viens no elementārākajiem veidiem, kā paskatīties uz jau ierastajiem griezumiem un fasoniem – sameklēt tos košā vai jums neierastā tonī. Krāsa ir dzīvesprieks, optimisms un noskaņojuma atspulgs. Šovasar ārkārtīgi aktuāls ir dzeltenais, oranžais un visi zaļie toņi,” norāda stiliste un modes māksliniece Anita Altmane. Turklāt šīs sezonas krāsas iespējams apspēlēt jebkurā stilā, dodot plašu fantāzijas lidojuma aplitūdu no sportiska stila bombera tipa jakām līdz pat garām kleitām košās krāsās.

Romantiskie pasteļtoņi un stilu mikss

2020. gada vasaras sezonā dominē spilgtas krāsas, tomēr nekur nav pazuduši arī romantiksie un maigie pasteļtoņi, kas plaši pārstāvēti iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” veikalos. “Maigās toņu spēles miesas un pasteļu krāsas gammās izskatīsies sievišķīgi, atsvaidzinoši un eleganti. Šajā vasarā pārliecinoši var izvēlēties komplektu viena toņa ietvaros, piemēram, rozā, bēšas, salvijas, zaļas vai maigi zilas krāsas toņos,” stāsta Anita Altmane.

Savukārt Juliya Verbickaya uzsver dažādu stilu kombinēšanas nozīmi: “Lai izskatītos stilīgi un aktuāli šajā sezonā, tēla radīšanā neapstājieties ar viena stila drēbēm. Zīda kleitu miksējiet ar vīrieša stila žaketi vai oversize adītu džemperi, nevis ar apspīlēto jaciņu. Kleitas izskatīsies mūsdienīgāk kopā ar masīviem apaviem, nevis ar pareizām, klasiskām laiviņām. Tapāt neaizmirstiet par aksesuāriem – tie kopējam tēlam dod ļoti daudz! Nebaidāties eksperimentēt un improvizēt un iedvesmojieties no stilistiem, blogeriem un slavenībām!”

Kā atrast perfekto kleitu un svārkus?

Ja esat īstās kleitas un svārku meklējumos, kāroto būs iespējams atrast iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole”. Tieši šeit pārstāvēti desmitiem labi zināmu un iecienītu, kā arī Baltijā nesen ienākušu zīmolu, kuru veikalos vasarā vērojamas kārdinošas atlaides. Tomēr ko vajadzētu ņemt vērā, meklējot savai personībai un aprisēm piemērotāko kleitu un svārkus?

“Protams, ir vispārīgi likumi – maza auguma dāmām nevajadzētu aizrauties ar ļoti gariem izstrādājumiem vai platāku gurnu īpašniecēm vienmēr labi izskatīsies A silueta svārki, tomēr katrai dāmai būs absolūti savs svārku vai kleitas garums un piegriezums, nav tāda viena un universāla visām. Es ieteiktu kleitas un svārku izvēli cieši saistīt ar ikdienas darba uzdevumiem, preferencēm un to, kā plānojat tos kombinēt ar pārējo garderobi,” aicina Anita Altmane.

Anitas ieteikumiem piekrīt arī Juliya, uzsverot, ka viss atkarīgs no garuma un figūras tipa. “Ja vēlaties augumu pagarināt un vizuāli izskatīties slaidāk, izvēlēties kleitas un svārkus ar augstu vidukli. Augumu pagarinās arī pārliekamās kleitas un svārki, kā arī drēbes ar šķēlumu. Visiem figūras tipiem piestāvēs tā sauktie pilsētas svārki, un lielu nozīmi koptēlam piešķirs arī pareizā apavu un aksesuāru izvēle,” norāda Juliya Verbickaya.

Lai piedalītos izaicinājumā “30 dienas svārkos vai kleitās”, kas šogad notiek jau ceturto gadu, ik dienu no 1. līdz pat 30. jūnijam, pirms došanās savās gaitās, nofotografē sevi un savu vasarīgo tērpu, bet bildi publicē Facebook vai Instagram, pievienojot tēmturi #STVUzvelcKleitu. Un iespējams tieši tu 1. jūlijā tiksi palutināta ar īpašu balvu – 100 eiro dāvanu karti no iepirkšanās un izklaides galvaspilsētas “Akropole”. Turklāt “Akropole” ir sarūpējusi arī simpātiju balvu – dāvanu karti 50 eiro vērtībā – uz to var pretendēt tās dāmas, kuras priecēs ar bildēm vasaras košajās kleitās vai svārkos, kas tapušas tieši iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole”. 

 

Informatīvi atbalsta Dieviete.lv

Autors: STV 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsŠodien sola līdz +30
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 2100