18.8 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Kāds tikko samaksāja 5000 mārciņas par vīnogu ķekaru!

 
Katra oga maksā 203 mārciņas, sver vismaz 20 gramus un ir ping ponga bumbiņas lielumā! Japānas vīnogu ķekars ir pārdots par rekordlielu summu 1 miljonu jenu jeb 5288 mārciņām vai 203 mārciņam par vienu ogu.
Rekordlielais 26 “Ruby Roman” ogu ķekars ir visvairāk novērtētais šī gada pirmajā izsolē Kanazawa, 300 km uz ziemeļrietumiem no Tokijas, laužot iepriekšējo rekordu 550000 jenas.

Vīnogas

Katra oga sver vismaz 20 gramus un ir ping ponga bumbiņas lielumā, saskaņā ar vietējo lauksaimniecības padomi.
Galvenais laimētājs Masayuki Hirai, šefpavārs no Nikko viesnīcas Kanazawa, reportieriem stāstīja, ka  vietējie tūrisma vadoņi viņam bija strikti noteikuši vinnēt šajā izsolē, lai iegūto labumu no jaunas vilcienu līnijas šajā rajonā varētu pārvērst kapitālā.
“Ar Hokuriku Shinkansen vilciena līnijas atvēršanu man bija noteikts vinnēt šajā izsolē par jebkuru cenu” viņš stāstīja.

mango

Kādu laiku atpakaļ – šogad, pāris Yubari melones no Hokkaido, ziemeļu Japānā, uzskatīja par statusa simbolu, tās nopirka par 1,5 miljoniem jenu.
Tajā pašā laikā Japānas universālveikals iztērēja 300 000 jenas par diviem senatnīgiem mango, kas audzēti Japānas dienvidos.

arbūzi

Japāņi bieži dāvina augļus, kas ir augstākās pakāpes, kā piemēram melones un neskartās partijas pārdod par ekstra lielām cenām, iegūstot atpazīstamību pasaulē un ienesīgumu vietējos augļu veikalos, neskatoties uz gauso Japānas ekonomiku.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.