1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Nedaudz pāri 30: Kāpēc vēlās laulības ir labākas par agrajām?

 

vēlās ir labākas par agrajām

Apkārtējie gaida no tevis to dienu, kad uzvilksi plīvuru? Viņi grib dzirdēt kāzu maršu un baudīt kāzu salātiņus, bet tev uz to visu kaut kā ”nevelk”? Pirms tu viņiem padodies, izlasi šo rakstu un uzzini kādas atrunas var būt uz katru no viņu argumentiem.

«Kamēr gaidīsi princi, visi veči jau būs izķerti»

Kamēr citas grūstās rindā pēc prinčiem, tu tikmēr esi saņēmusi augstskolas diplomu, iespraudusi savu karodziņu karjeras virsotnē un sapratusi, ka tikai tu esi savas dzīves noteicēja. Un tad tu izcelies uz to vienaudžu fona, kuras stāv pie plīts izstaipītās treniņbiksēs un vīra T-kreklā. Un… vecumā no 25-40 brīvo sieviešu un vīriešu skaits ir aptuveni vienāds.

«Visas tavas draudzenes jau 10 gadus kā precējušās»

Bet dažas pat 5 gadus jau kā šķīrušās. Ļoti reti tie, kuri apprecas 18-20 gados nodzīvo kopā līdz sirmam vecumam. Atceries sevi tajā vecumā – ar gredzenu pirkstā varēja tikai palielīties kursabiedriem, bet tas nav tās dienas vērts, kad tu sapratīsi, ka savos 30 tu neko daudz neesi redzējusi, bet tavs dārgais vīrs ir mīļotais vīrs ir evolucionējis par ragainu pārnadzi, vai gigantisku sliņķi.

«Paskaties uz sevi, tu vairs neesi nekāda meitene»

vēlās ir labākas par agrajām

Padomju laikos jau ar mannā putru tika iebarots, ka: 23 – kāzas, 24 – bērns, 25 – otrs, un tālā līdz pensijai sēdi un atminies labos laikus. Eiropā un Amerikā 30 gados precēties ir pilnīgi normāli. Tad, kad abi jau ir pieauguši, kaut ko dzīvē sasnieguši, tad arī precas. Ne jau tad, kad pašiem plikas pakaļas, lien parādos un nemaz nav prāta, lai stūrētu to laulības kuģi.

«Tu vēl ilgi taisies visu viena vilkt?»

Nu jau 15 gadus ir 21 gadsimts, bet reizēm rodas tāda sajūta, ka dažiem galva ir iestrēgusi 19 gadsimtā. Tas varbūt kādreiz bija vienai grūti – lopus turēt, dārzus ravēt, pie plīts stāvēt – jo redziet, tā bija pieņemts. Tagad meitenes ar vīriešiem ir gandrīz līdzvērtīgās pozīcijās. Strādā labi apmaksātos darbos, visu sev var atļauties. Un vispār – vecākiem būtu jāpriecājas, ka bērni paši ar visu tiek galā, nevis pēc kāzām ”kļaņčī” jaunu dīvānu.

«Tu tak jau esi pieradusi viena dzīvot, kā tu ar veci sadzīvosi?»

Starp citu – daudz labāk, nekā 20 gados. Ja 20 gados katrs netīrais šķīvis beidzas ar āriju no operas: ”Es tev neesmu nekāda kalpone!”, tad 30 gados šī problēma tiks atrisināta ar trauku mašīnas iegādi.

«Meit, nedari man kaunu! Kaimiņmirdzai jau divi mazbērni!»

Būsim godīgi, Kaimiņmirdzai, Mirtei no trešās kāpņutelpas, vai pārdevējai Zanei ir pilnīgi nospļauties par to, kad tad tu reiz dzemdēsi. Ļoti bieži pārmetumi tiek saņemti no tiem, kuriem tas pa lielam nemaz neinteresē.

«Gaidi, kamēr skaistums izplēnēs?»

vēlās ir labākas par agrajām

Trauksmainās jaunības fotogrāfijas skatīties bez emocijā nav viegli – melna lūpu krāsa, neveikli apavi, tādas pašas drēbes, itkā būtu tumsā, uz tausti ģērbusies.Visas tās smukulītes, kuras tik bieži tiek publicētas žurnālos, ;loti reti apprecas ātrāk par 30 gadiem. Un pilnīgi pareizi, no 30-40 tev vēl ir pilnas kabatas ar dabīgumu, bet jau pietiekami daudz ”poņas”, lai nekrāsotos kā transvestīts. Arī ko,kompleksi sen ir atkrituši.

«Pulkstenis – tikšķ»

Bet medicīna taču arī degunu neurbina. Mūsu 27 gadīgās mammas dzemdību namos sauca par ”vēldzemdētājām” un draudēja viņām ar visdažādākajām komplikācijām, bet mūsdienās par uz 40 gadniecēm skatās normāli. Selma Haijaka un Nikola Kidmena dzemdēja 40 gados, bet Selīna Diona un Džuliana Mūra – 42. Un arī tu vari šajā vecumā tikt pie mantinieka un darīt to, nevis rajona slimnīcā, bet gan klīnikā, kurā tevi visi sauks par ”kundzi” un nopūtīs katru puteklīti no tevis.

«Pārizvēlēsies»

Galvenais izvēlies to, ar kuru tev būs ideāla saderība, kā diviem LEGO klucīšiem. Jebkuras darbības pirmais noteikums – nekad nepiekrīti pirmajam piedāvājumam.

«Tu tikai spēlītes spēlē»

Grozi kā gribi, bet ģimenes dzīve sašaurina horizontu. Ja tu pirms kāzām paspēji iemācīties dejot bačatu, aizbraukt līdz Itālijai ar auto stopiem un ieguvi starptautisku sertifikātu angļu valodas kursos, tad pēc tām tev diez vai atliks tam visam laika. Un nemaz nav obligāti izdarīt izvēli starp ģimeni un visiem šiem jaukumiem, ko tev var piedāvāt pasaule. Ņem visu!

 

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.