Daudziem no mums garšo ķiršu deserti. Tie piedod desertiem atsvaidzinošu skābumiņu. Bet ne vienmēr mums pietiek laika, lai izceptu kūku. Tāpēc mēs jums piedāvājam dievīga ķiršu klafuti receptei. Šī recepte nāk no franču pavāriem, kuri ar to ļoti lepojas. Lai arī šī kūka gatavojas no ierastiem produktiem, tās garša ir neatkārtojama. Jums vajadzēs:
- 600 g ķiršu
- 30 g kausēta sviesta
- 4 olas
- 250 ml piena
- 100 g miltu
- 100 g cukura
- 12 g vanilīna
- šķipsniņa sāls
Готовим: 1. Ķiršiem izņem kauliņus un izber ar sviestu iesmērētā, karstuma izturīgā traukā. 2. Visas sastāvdaļas samaisa un aplej ar mīklu ķiršus. 3. Cep kūku 40-45 minūtes 180 grādos, līdz klafuti ir zeltaini brūns. Detalizētāk gatavošanas procesu variet apskatīt šajā video:
Lieki piebilst, ka šo recepti droši var pielietot arī ar citām ogām, vai augļiem.
Paldies par šo ideju, tagat sākšu mēģināt cept šo kūku.
Ceru ka iznāks garšīga.
Šķiet, ka jāraksta pie tam!
Готовим, Готовим, da 😀
Izmēģināju. Nekas labs nesanāca, kaut gan ievēroju visas devas kā norādīts receptē.
Man nesanāca.