7.9 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

10 lietas, kuras jāpaspēj izdarīt no 30 – 40 gadiem, lai dzīve izdotos

 

3114-1

Tas ir grūti. Bet tā vajag.

Daudzi no mums iztērē savus divdesmitos gadus, lai ieviestu visādus neveselīgus ieradumus. Kāds neguļ līdz 2 naktī sestdienās, bet kāds vienkārši visu savu naudu un laiku tērē niekiem.

Bet, kad jums jau ir 30 gadi (tas ir, periods no 30 – 40 gadiem), tas ir ideāls laiks, lai ieviestu paradumus, kas palīdzēs jums sasniegt maksimāli daudz gan profesionālajā, gan arī personīgajā dzīvē kopumā.

Lūk, 10 izmaiņas, kas palīdzēs ielikt pamatu turpmākai nepārtrauktajai veiksmei uz visu atlikušo dzīvi.

  1. Atmetiet smēķēšanu.

Ja jūs smēķējat, nekavējoties atmetiet.

Jūs jau vairs nekad nespēsiet izvairīties no ietekmes, kādu smēķēšana uz jums jau ir izdarījusi. Un tomēr, pētījumi pierāda, ka tiem, kuri ir atmetuši smēķēšanu vecumā līdz 40 gadiem, ir par 90% mazāks risks nomirs pirms laika nekā tiem, kuri turpina smēķēt nobriedušā vecumā.

  1. Sāciet iet gulēt un mosties katru dienu vienā un tajā pašā laikā.

Ir ļoti vilinoši izmantot brīvdienas, lai izgulētos, bet eksperti iesaka celties vienā un tajā pašā laikā katru dienu.

Ja jūs gulēsiet ilgāk pat pāris dienu garumā, eksperti apgalvo, ka jūs riskējat nobīdīt savu bioloģisko pulksteni no ierindas, pārceļot to uz citu ciklu. Tā jūs sāksiet sajust nogurumu jau tās pašas dienas vakarā.

Izvairieties no miega problēmām, pieturieties pie strikta gulētiešanas un celšanās grafika vienmēr, kad vien tas ir iespējams.

  1. Sāciet regulāri nodarboties ar sportu.

Centieties kustēties pēc iespējas vairāk. Un nav svarīgi, vai tās ir pastaigas, vai braukšana ar riteni, smagā atlētika, tūrisms vai peldēšana – galvenais, lai šī nodarbe sevī iekļautu kaut kādas kustības.

30 gadu otrajā pusē cilvēks sāk zaudēt muskuļu masu, tā kā šajā vecumā ir pat ļoti svarīgi nodarboties ar sportu.

Izvēlieties fiziskās aktivitātes, kuras jums patiešām patīk, tā jums būs mazāk iespēja par ieradumu padarīt nepatīkamus treniņus.

  1. Sāciet rakstīt dienasgrāmatu.

Rakstiet savas dzīves dienasgrāmatu! Jūsu rakstiskās atzīmes nākotnē jūs tikai izklaidēs.

Pat, ja jums labpatīk paturēt savas pārdomas pie sevis, izlieciet savas domas un jūtas uz papīra. Tas palīdzēs jums tikt galā ar stresa situācijām.

  1. Sāciet taupīt naudu.

Ieradums taupīt jau agrīnā vecumā nozīmē, ka jūs turpināsiet to darīt vienmēr.

Liekas, ka jums līdz saviem zelta gadiem vēl tālu, bet, jo ātrāk sāksiet taupīt, jo ilgāku laiku par jūsu uzkrāto naudiņu krāsies procenti kredītiem.

  1. Sāciet īstenot savas dzīves sapni.

Neatlieciet savas dzīves mērķu sasniegšanu. Vēlaties nopirkt māju? Audzināt bērnus? Uzrakstīt grāmatu? Izvēlieties vienu no šiem dzīves mērķiem un sāciet strādāt.

Ko jūs no šodienas līdz gada beigām varat izdarīt, lai piepildītu savu sapni?

  1. Sāciet mācīties izbaudīt to, kas jums ir.

Ja jūs esat apmierināti ar to, kas jums ir, un jūs spējat to novērtēt, tas nozīmē, ka jums vairāk nekā pārējiem ir iespēja nodzīvot ilgu un laimīgu dzīvi.

Esiet pateicīgi. Pētījumi liecina, ka taisnīgs novērtējums tam, kas jums jau ir, var padarīt jūs par laimīgu cilvēku un samazināt negatīva apjomu.

Iespējams, ka tieši tāpēc Opra Vinfrija rakstīja ikdienas pateicības grāmatu vairāku gadu garumā.

  1. Pārstājiet domāt, ka jums ir visiem jāpatīk.

Pēc tam, kad man palika 30 gadi, es pārstāju just nepieciešamību visiem izpatikt. Izvēlieties savus draugus un sabiedrību rūpīgāk.

Jums nav jābūt mīļam ar cilvēkiem, kuri nav bijuši draudzīgi ar jums.

Nav svarīgi, vai jūs esat nolēmis samazināt savu draugu skaitu Facebook kontā līdz 500, vai arī vienkārši vairāk sazināties ar cilvēkiem, kuri dara jūs laimīgus. Galvenais ir savu laiku un enerģiju investēt ar prātu.

  1. Pārstājiet salīdzināt sevi ar citiem.

Ja jums kaut kas dzīvē nav tā, ja brāļiem un māsām sanāk labāk tikt galā ar dzīvi, tad lūdzu, dariet visu, lai neapskaustu viņus. Atcerieties: pasaulē galvenais ir palikt mierā pašam ar sevi. Neesiet pret sevi pārāk bargi.

Kā raksta kāds psihoterapeits: ieradums pastāvīgi skatīties pār plecu, lai ieraudzītu, ko dara pārējie, jums nepalīdzēt sasniegt savus mērķus.

Labāk laiku un domas tērēt par to, ko jūs gribat sasniegt, un par sava progresa novērtēšanu šajos virzienos.

  1. Sāciet piedot sev par savām kļūdām.

Piedodiet sev par kļūdām. Mēs visi tās pieļaujam. Neapstājieties pie pagātnes kļūdām. Mācieties no tām, atlaidiet tās un ejiet uz priekšu.

Kāds sociālais psihologs apgalvo, ka līdzjūtība pašam pret sevi (spēja piedot sev un mācīties no savām kļūdām) ir galvenais veiksmes faktors.

Tas viss ir tāpēc, ka cilvēki, kas praktizē līdzjūtības jūtas pašiem pret sevi, spēj ieraudzīt savas vājās puses. Viņi zina, ka to var izmainīt, un cenšas nākotnē neatkārtot savas kļūdas.

avots: lifter.com.ua
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.