6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā savu dzīvi padarīt nepārspējamu? Ļoti iedarbīgi padomi!

 

sievietis

Dažkārt dzīvē ir grūti saņemties un darīt visu iespējamo, lai padarītu sevi laimīgu, tādēļ ir nepieciešami daži palīglīdzekļi.

Un svarīgākais palīglīdzeklis šajā cīņā ir tavs prāts. Tas, ko tu domāsi, atspoguļosies uz savu dzīvi, tādēļ ir svarīgi rīkoties tā, lai visi notikumi, ko tu izraisi, atstātu labu iespaidu uz tavu iekšējo pasauli un nākotnes mērķiem.

Mēs tev piedāvājam Marka Tveina (“Haklberija Fina piedzīvojumi” un “Toma Sojera piedzīvojumi” autora) dāvātus padomus, kā sākt beidzot dzīvot tādu dzīvi, par ko tev pašam būs prieks.

Novērtē sevi 

“Cilvēks nevar justies komfortabli bez sevis novērtēšanas.”

Ja tu pats sevi nespēj novērtēt un atbalstīt, tad, visticamāk, visu dienu staigā apkārt ar nekomfortablu sajūtu. Tomēr, ja tu sevi novērtē, tad tu kļūsti atbrīvotāks, iegūsti iekšējo brīvību, lai darītu to, ko patiešām vēlies. 

Iespējams, ka tu pats izveido savas “panākumu barjeras” – tie ir šķēršļi, ko nospraud pats sev, vienalga, vai esi tos pelnījis vai nē. Šīs barjeras diktē to, ko tu esi spējīgs izdarīt, iespējams, ka tās atgādina, ka tu kaut ko konkrētu neesi spējīgs paveikt, lai arī tās ir pilnīgas muļķības. 

Tādēļ tev ir jāsāk sevi novērtēt, pieņemt to, ko tu dari un saprast, ka tu esi spējīgs izdarīt visu, ko labi gribi.

Ierobežojumi ir tikai tavā prātā

Ļoti daudz ierobežojumu pastāv tikai galvā – mēs dažkārt domājam, ka citi mūs nepieņems dažādu iezīmju dēļ – pārāk resns, pārāk vecs, pārāk liss. Tomēr šīm lietām nozīme ir tikai tad, ja tu pats tādu tām piešķir. Cilvēki to sajūt, tādēļ var rasties negatīvas reakcijas, vai arī tu, iespējams, visu, ko vērš pret tevi, uzskati par negatīvu reakciju, jo tu vienkārši baidies no tās.

Kad tu sāksi nepievērst tam uzmanību, citi cilvēki darīs to pašu – ar laiku šie ierobežojumi pazudīs pilnībā.

Izklaidējies un priecājies

Humors un smiekli ir vienreizēji – tie spēj ikvienu nopietnu situāciju pārvērst tā, lai par to varētu pasmieties. Smiekli var uzlabot garastāvokli par visiem 100%.

Ar gaišu galvu, priecīgu prātu arī viss pārējais tavā dzīvē sāks nokārtoties – ar pozitīvu pieeju var panākt daudz vairāk!

Palaid vaļā dusmas

Dusmas lielākajā daļā situāciju ir pilnīgi bezjēdzīgas. Tās spēj situāciju pilnībā izbīdīt no rāmjiem, un interesantākais ir tas, ka vairāk ļaunuma dusmas nodara tieši cilvēkam, kurš ir dusmīgs, nevis uz kuru dusmojas.

Ja vēlies, lai tava dzīve sāk kļūt labāka, saproti, ka dusmām nav nekādas jēgas, ka tā tu nodari pāri tikai sev. Pieņem dzīvi tādu, kāda tā ir, ļauj sev saprast, ka dzīvē viss ir līdzsvarā – arī labais un ļaunais. Palaid vaļā dusmas un dzīvo daudz pozitīvāk!

Fokusējies uz to, ko vēlies

Nedomā par savas dzīves problēmām, nedomā par bezjēdzīgām lietām, bezjēdzīgiem notikumiem. Nospraud sev stingrus mērķus un domā tikai par tiem, pakārto savu dzīvi tam, lai šis mērķis tiktu sasniegts. Tā tu jutīsies labāk pats par sevi, tev kļūs vieglāk dzīvot un arī mērķus sasniegt kļūs daudz vienkāršāk.

 

zeltene

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.