Gan bērniem, gan pieaugušajiem ļoti garšo “Oreo” cepumi. Bet veikala variantā tiem ir pievienotas pārtikas piedevas, kuras var neizmantot, ja tu izcepsi šos gardumus pati. Turklāt, ja pagatavosi cepumu mīklu, vismaz nedēļu katru dienu varēsi iepriecināt savu ģimeni ar svaigiem kārumiem.
Pēdējā laikā “Oreo” cepumi kļūst arvien populārāki, taču to cena un sastāvs bieži liek atteikties no pirkuma. Bet – ja zināsi ātru mājās gatavotu “Oreo” recepti, tad varēsi likt galdā šos brīnišķīgos cepumu teju vai katru nedēļu.
Sastāvdaļas, kas nepieciešamas mīklai un cepumu pildījumam
Lai pagatavotu mīklu, nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
1 maza tasīte sviesta;
150 gramu cukura;
1 vidēja izmēra vistas ola;
1 tējkarote vaniļas
200 gramu šokolādes skaidiņu;
200 gramu kviešu miltu;
100 gramu kakao pulvera;
1 tējkarote sāls
0,5 tējkarotes cepamā pulvera.
Lai pagatavotu pildījumu, nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
0,5 glāzes sviesta;
300 gramu pūdercukura;
1 tējkarote vaniļas cukura
1 ēdamkarote piena;
Sāls.
Kā soli pa solim pagatavot “Oreo” cepumus
Vispirms sviestu un olu jāsakuļ līdz viendabīgai krēmveida masai. Tad šai masai pievieno šokolādi un vaniļu. Atkal visu kārtīgi samaisa. Pēc tam masai pievieno miltus, kakao, sāli un cepamo pulveri. No iegūtās masas jāizmīca elastīga un viendabīga mīkla.
Iegūtais maisījums jāievieto pārtikas plēvē un jāizrullē no tā “desa”, kuras diametrs ir nepieciešams cepumiem, un jāievieto ledusskapī uz 40-60 minūtēm. Pēc tam mīkla jāsagriež aplīšos. Izvieto cepumus uz cepampannā ievietotā pergamenta, lai gabaliņi nepieskartos cits citam. Pēcāk cep tos krāsnī 25 minūtes 165 grādu temperatūrā.
Pēc tam, kad cepumi ir gatavi un sākuši atdzist, ir pienācis laiks ķerties pie pildījuma. Lai to izdarītu, izkausētu sviestu samaisa kopā ar pūdercukuru, pievieno vaniļas ekstraktu un pienu. Tad jāapsmērē viens cepums ar pildījumu un jāpārklāj ar otru. Lai krēms labi sastingtu, pēc sagatavošanas cepumus uz stundu jāievieto ledusskapī.
Lai labi garšo!