9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Veselīgākais, ko ēst: Produkti, kas palīdzēs tev nodzīvot veselīgu mūžu

 

Slices of watermelon by Chokchai Noppawong on 500px.com

Tavai ikdienas diētai ir jābūt piesātinātai ar dārzeņiem, augļiem, olīveļļu, pupām, graudiem, zivīm, piena produktiem un pat vīnu! Bet šie nav vienīgie produkti, kuri dara tevi veselīgāku. Lūk, saraksta turpinājums produktiem, kuri var palīdzēt tev nodzīvot ilgāku mūžu:

Lapu zaļumi. Kāposti, salātlapas, brokoļi, spināti — šie veselīgie augi palēlina organisma šūnu novecošanās procesus un uzlabo vielmaiņu. Spinātos ir arī daudz dzelzs un magnija, kas sniedz enerģiju.

Bietes. Šis super-dārzenis tavā asinsrites sistēmā «ielaiž» slāpekļa oksīdu, kas noved pie asinsvadu paplašināšanās un asinsspiediena pazemināšanās.

Ķiploks un sīpols. Šajos produktos ir liels sēra daudzums, kas stimulē muskuļu darbību un insulīna un antioksidanta glutationa ražošanu. Daudziem cilvēkiem ir problēmas ar gremošanas sistēmu, tāpēc tai ir nepieciešama kārtīga un regulāra attīrīšana. Sīpols un ķiploks tajā var palīdzēt.

Eļļainas zivis. Tajās ir liels Omega-3taukskābju daudzums, kas aizsargā tavu sirdi un smadzenes, kā arī cīnās ar vēzi, artrītu un nieru kaitēm.

Zirņi un lēcas. Šīs dabas veltes satur lielu daudzumu proteīnu, kas var samazināt nāves risku pat par 10%.

Kurkuma. Šī garšviela spēj novērst izmaiņas DNS pavedienos. Līdz ar to organisms tiek vairāk pasargāts no saslimšanas ar vēzi, astmu, depresiju un ekzēmu.

Kanēlis. Šis ir lielisks veids, kā regulēt cukura līmeni asinīs un samazināt insulta risku. Tas ir svarīgi, jo mūsdienās daudz cilvēku slimo ar diabētu.

Sarkanās vīnogas un ogas. Šīs ogas satur antioksidantus, kas spēj palēlināt novecošanās procesus un cīnīties ar Pārkinsona un Alcheimera slimībām.

Arbūzs.Šis ir viens no labākajiem augļiem, kas aizkavē šūnu mutācijas procesus. Tas, savukārt, pazemina risku saslimt ar krūts un prostatas vēzi.

Matcha zaļā tēja. Šīs zaļās tējas sastāvā ietilpst veselību labvēlīgi ietekmējošie flavanoīdi (tai skaitā katehīni). Ir pierādīts, ka cilvēki, kas ikdienā dzer zaļo tēju, retāk slimo ar dažādām slimībām, sākot ar vienkāršu saauktēšanos un beidzot ar sirds-asinsvadu slimībām un audzējiem.

 

 

Avots: Birminghammail.co.uk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.