13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Līdz ar jaunā gada sākumu ievērojami aug pieprasījums pēc zaļumiem un augļiem

 

Jauno gadu ir pieņemts sākt ar apņemšanos dzīvot labāk, un viens no izplatītākajiem mērķiem ir pievērsties veselīgam uzturam. Par to liecina arī Rimi Latviadati2019. gada pirmajānedēļā, salīdzinot ar pērnāgada sākumu, ievērojami audzis pieprasījums pēc svaigiem zaļumiem un augļiem.

 Salīdzinot ar 2018. gada janvāra sākumu, Rimi veikalosšīgada pirmajās dienās pētersīļu pārdošanas apjoms pieaudzis par 30 %, bet diļļu –par ceturtdaļu. Arībrokoļi, kas tradicionāli tiek iekļauti veselīga uztura ēdienkartē, gada pirmajānedēļāpirkti par trešdaļu vairāk nekāpērn.

Tāpat Latvijas iedzīvotāji gada pirmajānedēļāvairāk centušies uzturāiekļaut arīzaļos lociņus svaigās salātu lapas, kuru pārdošanas apjomi, salīdzinot ar šo laika periodu 2018. gadā, pieauguši gandrīz par piektdaļu. Kāpums par 6 % vērojams arīcitu zaļumu sortimentā.

Ievērojams pārdošanas apjomu kāpums novērots arīaugļiem. Āboli pārdoti divas reizes vairāk nekāpērn, bumbieri par trešdaļu vairāk, savukārt melones iedzīvotāji gada pirmajānedēļāiegādājušies par 43 % vairāk. Pieaugums redzams arīeksotisko augļu grupā–tie ēdienkartēiekļauti par 11 % biežāk.

“Mūsu pircēji aizvien vairāk domāpar dzīves kvalitātes uzlabošanu. Tāir iepriecinoša tendence, jo redzam, ka tānav tikai Jaunāgada apņemšanās, bet vērtību maiņa. Arvien populārāki kļūst produkti, kas iekļauti programmas Labākai dzīveisortimentā. Augļi un dārzeņi ir tikai daļa no tiem.  Tie ir arīprodukti, kuros ir mazāk sāls un cukura, mazāk tauku, kas satur vairāk šķiedrvielu nekālīdzīgi produkti konkrētajāgrupāun ir bez mākslīgiem aromatizētājiem un ģenētiski modificētām sastāvdaļām,”uzsver Rimi Latviasabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Par iedzīvotāju vēlmi ēst veselīgu, svaigu un kvalitatīvu pārtiku liecina arīRimiun SKDS veiktais ēšanas ieradumu pētījums Kāēd Latvijā?dažādu zaļumu, augļu un dārzeņu iekļaušana uzturāir kļuvusi par ieradumu jau ceturtdaļai sabiedrības. Turklāt 72% iedzīvotāju īpaši novērtēLatvijāaudzētus vai ražotus produktus.

Labākai dzīveiproduktu klāsts tiek pastāvīgi papildināts, šobrīd tajāir gan svaigi augļi, dārzeņi un zaļumi, gan arīciti produkti, kuros ir mazāk sāls un cukura, mazāk tauku, kas satur vairāk šķiedrvielu nekālīdzīgi produkti konkrētajāgrupāun ir bez mākslīgiemaromatizētājiem un ģenētiski modificētām sastāvdaļām. Tāpat kopāar Labākai dzīvei produktu klāstu ir pieejami speciālistu padomi fiziskās un garīgās labsajūtas uzlabošanai, kāarīar veselīgas receptes daudzveidīgām maltītēm. 

Autors: Rimi

10.01.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.