15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kas ir tās darbības, no kurām būtu jāizvairās uzreiz pēc ēšanas?

 

Smēķēt

Aktīvas ēšanas laikā, mūsu organismā darbojas gandrīz visas orgānu sistēmas. Ja uzreiz pēc tam smēķēsi, nikotīns uz organismu iedarbosies divreiz spēcīgāk. Tas negatīvi ietekmēs tavu organismu, kā arī azkavēs vitamīnu uzsūkšanos. Nogaidi vismaz 20 minūtes!

Dzert tēju

Siltas tējas tase pēc maltītes daudziem cilvēkiem ir neatņemama ēdienreizes sastāvdaļa. Taču pētījumi rāda to, ka šis nekaitīgais dzēriens aizkavē dzelzs uzsūkšanos organismā. Tāpēc labāk stundiņu pagaidi, un tad dzer savu iecienīto tēju.

Gulēt

Mīts par to, ka ēšana pirms miega ir tieši saistīta ar svara pieaugšanu, jau sen ir apgāzts. Taču pārējo noliegt gan nevajadzētu. Miegs uzreiz pēc ēšanas sagādā daudz neērtību – dedzināšanu kuņģī, atraugas, kuņģa skābes līmeņa paaugstināšanos un tamlīdzīgi.

Pēc ēšanas nogaidi divas stundas, un tad vari doties gulēt.

Sportot

Lai arī cik vilinoši nešķistu pēc pusdienām aiziet paskriet vai pacilāt svarus, labāk tā nedari. Piepūle pēc ēšanas var organismam radīt diskomfortu – žagas, vemšanu un pat krampjus.

Ja nu tev tiešām ļoti gribas pēc ēšanas pasportot, labāk dodies vienkāršā, garā pastaigā. Intensīviem treniņiem vari pievērsties pēc divām stundām.

Peldēt un mazgāties

Kad mēs dodamies vannā vai dušā, mūsu ķermeņa temperatūra kļūst nedaudz augstāka, un, lai tam turētos pretī, organisms sūta vairāk asiņu ādas virzienā. Tas var izjaukt pārtikas pārstrādes procesu un palēlināt to. Ūdens procedūras var sākt 30 minūtes pēc ēšanas.

Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.