Banānu čipsi

Atšķirībā no banāniem, banānu čipsos tiek pievienoti arī garšas pastiprinātāji un cukurs. Iemaini tos pret pašgatavotiem banānu čipsiem vai svaigiem banāniem!

Sausmaizītes

Eksistē ļoti daudz maizes paveidu. Bieži vien var arī uzķerties uz našķiem, kas nomaskēti kā veselīga maizīte.

Ko darīt? Vienkārši rūpīgi izpēti sastāvu. Tur nevajadzētu būt rauga, modificētas kartupeļu cietes, konservantu, krāsvielu un citu nevajadzīgu vielu. Labākās sausmaizītes ir veidotas no pilngraudiem vai rupja maluma miltiem.

Žāvēti augļi un sukādes

Paši par sevi žāvēti augļi ir veselīgi, bet, lai pasargātu tos no pelējuma un krāsas zuduma, tie tiek apstrādāti ar fungicīdiem un sēra dioksīdiem. Ja runājam par sukādēm, tad to veselīgums ir vēl mazāks, jo tajās ir daudz cukura.

Pret ko iemainīt? Žāvē augļus mājās! Tas nemaz nav sarežģīti, un noteikti ir veselīgāk.

Kausētais siers plāksnītēs

Tajā ir ne tikai liels daudzums dažādu, nevajadzīgu piedevu, bet arī liels nātrija daudzums. Piemēram, viena sviestmaize ar trim šāda siera šķēlēm nodrošinās tev 2/3 šī elementa dienas normas.

Pret ko iemainīt? Pret kvalitatīvu un normālu sievu vai biezpienu.

Konservētie augļi un dārzeņi

Vai zināji, ka vienā pupiņu bundžā ir pat līdz trim karotēm cukura? Un vispār ražotāji siem produktiem pievieno dažādas mērces, etiķi un citas ne visai veselīgas vielas.

Ko darīt? Izvēlies kvalitatīvus konservus, kuri veidoti no svaigiem dārzeņiem/ augļiem, bez sāls, cukura un konservantiem. Vēl labāk – konservē pati!

Jogurts

Veikalā nopērkamajos jogurtos ir liels daudzums cukura. Pie tam, tos nav jākošļā, tāpēc mums rodas iespaids, ka ēdam „vieglu” ēdienu.

Pret ko iemainīt? Izvēlies jogurtu, kurā ir mazs cukura daudzums un daudz proteīna. Tāpat vari pirkt parastu jogurtu un jaukt to ar augļiem mājās.

Ātrās pagatavošanas auzu pārslu putra

Par auzu pārslu veselīgumu zina daudz, bet maz cilvēkiem ir zināms, ka tās pārslas, kuras jāvāra 2-3 minūtes, nav nemaz tik veselīgas. Jo smalkāki graudi, jo vairāk tie ir tikuši apstrādāti. Piedavām, šādās ātrās pagatavošanas auzu pārslu putrās ir pievienotas ne visai veselīgas piedevas un saldinātāji.

Izvēlies „normālas”, rupjā maluma auzu pārslas! Tās vārīsies ilgāk, toties tās tev sniegs visu to, ko tu no šādas putras gaidi.

Autors: Dieviete.lv

 

 

 

 

 

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?