2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

4 biežākie paradumi, kas liedz tev zaudēt svaru

 

Šeit uzskaitītas 4 svara zaudētāju biežākās kļūdas, kas stājas ceļā tev, ejot uz mērķi.

Pārāk lielas porcijas

Viena no izplatītākajām kļūdām ir dienas laikā ēst pārāk daudz. Lai samazinātu porcijas apmēru, izvēlies ēst no mazākiem traukiem, tādējādi vienkārši nevarēsi salikt uz šķīvja vairāk kā nepieciešams. Būtiski ēdienkarti sastādīt atbilstoši arī savai fiziskajai aktivitātei – ja dienu pavadi sēdus, tev būs nepieciešama mazāka porcija, nekā aktīvi darbojoties un sportojot. Pat skaitot kalorijas, ir novērots, ka cilvēks tendējas saskaitīt pārāk maz kaloriju neatbilstoši apēstajam. Esi uzmanīga!

Neatbilstošu produktu izvēle

Zaudējot svaru, tu, protams, vari ēst visu, ko vēlies, taču tikai ar mēru un nosacījumu, ka dienas beigās sadedzināsi vairāk kaloriju, nekā apēdi. Tomēr saviem mērķiem neatbilstoša būtu tādu produktu izvēle, kuri relatīvi mazā apjomā satur daudz kaloriju, piemēram, saldumi, miltu izstrādājumi, taukains ēdiens visbiežāk satur daudz nevajadzīgas un tukšas kalorijas. Izvēlies tādus produktus kā dārzeņi, olu baltumi, auzas, ogas, kas satur salīdzinoši mazāk kaloriju.

Pārāk maz šķierdvielu

Šķiedrvielām bagāts ēdiens uz ilgāku laiku radīs sāta sajūtu. Populārākais pārtikas produkts ar augstu šķiedrvielu sastāvu ir pilngraudu auzu pārslas.

Saldumu atkarība

Nesabalansēta uztura režīma ietekmē rodas enerģijas trūkums, ko organisms kompensēs ar kāri pēc saldumiem – papildus enerģijas. Svarīgi, lai dienas laikā veselīgās maltītēs tiktu uzņemts pietiekams enerģijas daudzums, lai nodrošinātu veiksmīgu organisma darbību un tam nevajadzētu lieki prasīt pēc saldumiem.

Autors: Dieviete.lv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.