5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Vai tu lieto pārmērīgi daudz cukura?

 

Kā atpazīt to, ka tavā uzturā cukura ir par daudz?

 

Sausa mute un izteiktas slāpes. Tas viss ķermeņa šķidruma zuduma dēļ. Ja tu negribi nodarīt savam organismam vēl lielāku kaitējumu, slāpju remdēšanai izvēlies ūdeni vai tēju bez cukura.

Straujš svara zudums. Kad ķermenī ir paaugstināts glikozes līmenis, tu vari zaudēt svaru īsā laika periodā pat tad, ja uzturs ir sabalansēts un kalorijām bagāts.

Infekcijas slimības. Urīnceļu iekaisumi var skart gan sievietes, gan vīriešus. Biežāk gan tas skar sievietes, kurām ir paaugstināts cukura līmenis asinīs vai diabēts.

Pastāvīgs izsalkums. Augsts cukura līmenis neļauj glikozei nokļūt līdz organisma šūnām. Tādējādi organisms nesaņem savu enerģijas devu un turpina „pieprasīt” ēdienu.

Pastiprināts nogurums. Organisms nespēj pareizi uzsūkt un uzglabāt glikozi un enerģija tiek izlietota neefektīvi. Tieši tāpēc tev var šķist, ka jūties nogurusi pat bez jebkāda iemesla.

Bieža urinēšana. Ja cukura līmenis ir pārāk augsts, ķermenis mēģina izlīdzināt glikozes koncentrāciju asinīs un šūnās, atšķaidot asinis ar starpšūnu šķidrumu. Tas noved pie biežas urinēšanas.

Sausa āda Tas ir saistīts gan ar biežo urinēšanu, gan ar nervu bojājumiem, kas izjauc normālu sviedru izda.līšanos.

Koncentrēšanās problēmas. Augsts cukura līmenis organismā aizkavē glikozes nokļūšanu smadzeņu šūnās, tāpēc smadzenēm ir grūtāk atjaunot enerģiju. Tas pamatīgi ietekmē domāšanas un lēmumu pieņemšanas ātrumu.

Redzes traucējumi. Miglaina redze arī ir dehidratācijas rezultāts. Acis netiek pietiekami mitrinātas, kā rezultātā tās zaudē spēju fokusēties.

Lēna brūču dzīšana.Paaugstināta cukura līmeņa asinīs dēļ, tiek traumēti asinsvadi. Tas noved pie traucētas asins cirkulācijas, it īpaši kājās un rokās.

Aizkaitinātība. Cilvēks kļūst vieglāk aizkaitināms un satraucams. Tas mēdz novest arī līdz depresijai.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.