Daudzi uzskata, ka sasaldēti dārzeņi ir nevērtīgi un slikti. Taču patiesībā tie ikdienā ir pat ļoti noderīgi.
Kā izrādās, sasaldēti dārzeņi ir barojošāki par svaigiem, jo tie tiek savākti un sasaldēti, kad ir visgatavākie. Tā kā, tu droši vari iet un visiem teikt: „Nē, dārzeņu saldēšana neiznīcina visus labos vitamīnus.”
Kopumā varētu teikt, ka ir trīs dārzeņi, kurus tu droši vari izmantot savu gardāko ēdienu pagatavošanā. Piemēram, ziedkāposts un brokolis sasaldēšanas un atkausēšanas procesa laikā zaudē savu kraukšķīgumu. Tāpēc tos var izmantot vienīgi zupā vai kādā mērcē, kur tie būs sajaukti ar citiem dāzeņiem.
Zirņi
Nav labāku zirņu, kā saldētu! Tie ir ļoti ātri un viegli pagatavojami (tie izvārās kādās 30 sekundēs), tāpēc ir laba piedeva pastai vai salātiem. Tāpat tos var likt zupā vai sautējumā. Tie negaršos sliktāk par tikko dārzā salasītiem zirņiem. Pārbaudi pati!
Artišoku sirdis
Svaigi artišoki ir kā rokas granāta virtuvē. Nopietni. Tev ir jātiek vaļā no tik daudzām lapām, lai tikai tiktu pie apēdamās daļas – sirds. Vieglāk ir nopirkt jau gatavas, sasaldētas artišoku sirdis. Tu ietaupīsi gan laiku, gan nervu veselību, gan iegūsi gardu un veselīgu maltīti.
Spināti
Mazgāšana, kātiņu apgriešana, liekā mitruma izspiešana… Tas viss aizņem daudz laika, ja tu plāno pagatavot svaigus spinātus. Ietaupi 20 minūtes sava dārgā laika, un izmanto saldētus spinātus! Tas ir dārzenis, kas sasaldēšanas procesa laikā nezaudē ne savas vērtības, ne tekstūru.
Autors: Dieviete.lv