8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

7 fakti par pārslām

 

graudi

  1. Kas ir pārslas?

Pārslas ir attīrīti un saplacināti graudaugi. Pārslas tiek ražotas, lai atvieglotu graudaugu ēdienu pagatavošanu – padarītu to ātrāku un vienkāršāku. Tajā pašā laikā tās satur visas graudā esošās vērtīgās vielas.

 

  1. Kā tās top?

Pārslu ražošanas process sākas ar graudu pieņemšanu un uzglabāšanu. Tam seko to attīrīšana un lobīšana. Nākamais solis pārslu tapšanā ir pārslošana, kas sevī ietver magnētisko attīrīšanu un attīrīšanu ar gaisa palīdzību, tvaicēšanu, saspiešanu, žāvēšanu, dzesēšanu un gatavo pārslu attīrīšana. Pēc tam seko pārslu maisīšana, ja top vairāku pārslu apvienojums. Nobeigumā – iepakošana.

 

  1. Kādas pārslas ražo “Dobeles dzirnavnieks”?

Pārslu ražotnē patlaban top jau 13 produkti. Pilngraudu auzu pārslas, ātri vārāmās auzu pārslas, rudzu, kviešu, miežu, rīsu, griķu pārslas, kā arī trīs, četru un piecu graudu pārslu maisījumi ir sertificēti atbilstoši Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmai “Kvalitatīvs produkts” (rīsu un griķu pārslām ir piešķirta “Bordo karotīte”, pārējām pārslām – “Zaļā karotīte”). Jaunajā ražotnē top arī 3 ekoloģiski produkti – eko pilngraudu auzu pārslas, eko ātri vārāmās auzu pārslas un eko griķu pārslas.

 

  1. Kāpēc produktu klāstā ir arī ekoloģiskās pārslas?

“Dobeles dzirnavnieks” seko līdzi cilvēku vēlmēm un vajadzībām, tāpēc produktu klāstā iekļauti arī ekoloģiski produkti.

 

  1. No kurienes nāk izejvielas “Dobeles dzirnavnieka” pārslu ražošanai?

Iespēju robežās visas izejvielas tiek iepirktas no Latvijas zemniekiem. Uzņēmums izejvielas importē tikai gadījumos, kad nepieciešamā izejviela Latvijā nav pieejama vajadzīgajā kvalitātē vai kvantitātē.

 

  1. Kāpēc pārslas kļūst arvien aktuālākas?

Pirmkārt, veselīgas ēšanas kontekstā graudaugi kopumā kļūst arvien populārāki un cilvēki tos labprāt iekļauj savā ēdienkartē. Otrkārt, cilvēki ikdienā ir steidzīgi, vēlas ātri pagatavot maltītes, un pārslas lieliski atbilst šai vajadzībai. Tās sniedz iespēju ātrāk pagatavot to pašu veselīgo graudu, kas neplacināts būtu jāvāra pat stundu.

 

  1. Ar ko “Dobeles dzirnavnieka” pārslas atšķiras no citu ražotāju pārslām?

Galvenokārt ar to, ka uzņēmums izmanto ražošanā vietējās izejvielas. Atšķirības zīme ir arī košais dizains un ļoti ērti lietojamā kārba, kas ražota no dabīga materiāla – augstas kvalitātes kartona.

 

 

Plašāk: www.dzirnavnieks.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.