Attorney Bill Marler ir pavadījis 20 gadus strādājot tiesas prāvās, kur cilvēki iesūdz uzņēmumus par saindēšanos ar pārtikas produktiem, un tur viņš ir redzējis daudz. Tāpēc viņš ir izveidojis veselu sarakstu produktu, no kuru lietošanas uzturā viņš visiem ieteiktu izvairīties.
Jēlas austeres
Pēdējo piecu gadu laikā gadījumu, kad cilvēki saindējas ar austerēm, ir kļuvis daudz vairāk nekā agrāk. Tas viss ir globālās sasilšanas dēļ, nevis restorāna higiēnas normu neievērošanas dēļ. Ūdens temperatūras paaugstināšanās dēļ, tajās vairojas mikrobi, kas ir cilvēka organismam bīstami.
Sagriezti un sapakoti augļi/ dārzeņi
Šis ir diezgan pašsaprotams punkts, jo, kurš gan spēj izsekot līdzi tam, cik labi augļi/ dārzeņi ražotnē tiek mazgāti un ar ko tiek apsmidzināti? Labāk neriskēt.
Kārtīgi nepagatavota gaļa
Kārtīgi izcepta steika pasūtīšana restorānā būtu pareiza izvēle.
Ir jāpārliecinās, ka gaļa tiešām ir kārtīgi pagatavota (ne tikai mājās, bet arī restorānā), citādāk tu riskē saslimt ar salmonellu vai saķert sarnu nūjiņas.
Jēlas olas
Daudziem šis noteikti nav pārsteigums, bet, ko darīt cilvēkam, kam garšo jēlas olas? (un tādi tiešām ir) Neliels mierinājums – mūsdienās saindēties ar jēlu olu iespēja ir daudz mazāka nekā pirms 20 gadiem. Taču eksperts tāpat ieteiktu olas kārtīgi izvārīt vai izcept.
Nepasterizēts piens un sulas
Kamēr daudzi cilvēki domā, ka piena un sulu pasterizēšana nogalina to dabisko vērtību, eksperts iesaka tomēr padomāt divreiz. Nepasterizēšana palielina risku savā organismā ievadīt nelabvēlīgas baktērijas, vīrusus un parazītus.
Varbūt jātic cilvēkam, kas savas dzīves laikā ir bieži saskāries ar šāda veida saindēšanās gadījumiem?
Avots: Birminghammail.co.uk