8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

9 dabīgās antibiotikas, kas nogalina baktērijas tavā organismā

 

Vēl pirms neilga laika medicīnas pasaule izskatījās pavisam citādāka. Mūsu senči paļāvās uz dažādu augu īpašībām, lai atrastu sev dabiskas zāles. Šodien mēs vienkārši aizejam pie ārsta un izejam no kabineta ar recepti rokā. Protams, mūsdienu medicīnai ir jāsaka “paldies”, tomēr arī par dabā sastopamajiem labumiem aizmirst nedrīkst.

Ķiploks un sīpols

Šiem diviem dārza labumiem piemīt līdzīgas īpašības. Tiem abiem piemīt pretsēnīšu, pretvēža un antibakteriālas īpašības, kuras var pielietot dažādos veidos pret klepu, saaukstēšanos, iesnām un citām kaitēm.

Ingvera sakne

Ingvers ir universāls augs. To var lietot svaigu, sasmalcinātu vai kaltētu, ekstrakta, eļļas vai novārījuma veidā. Ingvera sakne atvieglo nelabumu, apetītes zudumu un jūras slimību. Tas darbojas arī kā spēcīgs pretiekaisumu un pat atsāpinošais līdzeklis.

Ābolu etiķis

Tas ir spēcīgs pretiekaisumu līdzeklis. Ābolu etiķis palīdz mazināt aknes, artrīta un podagras simptomus. Pie tam, tas ne tikai atvieglo sāpes, bet arī nodrošina organismu ar pienācīgu probiotiķu devu.

Medus

Pētījumi rāda, ka parasts medus nogalina vairāk nekā 60 dažādus baktēriju veidus. Tas nozīmē, ka karote medus par ļaunu noteikti nenāks. Laba profilakse.

Greipfrūta sēklu ekstrakts

Šo ekstraktu izmantoja jau 16.gadsimtā. Tolaik ar tā palīdzību ārstēja gremošanas sistēmas infekcijas. Tam piemīt ne tikai antibakteriālas īpašības, bet arī spēja uzlabot asinsriti, mazināt locītavu iekaisumus un aizsargāt ādu no UV stariem.

Oregano eļļa

Šai eļļai piemīt pretiekaisuma, pretvīrusu un pretsēnīšu īpašības, kuras cīnās ar saaukstēšanos, infekcijām un parazītiem.

Krustnagliņas

Izrādās, ka šī garšviela palīdz uzturēt mutes dobuma veselību. Krustnagliņas efektīvi tiek galā ar baktērijām, kā arī mazina smaganu iekaisumus.

Ehinācija

Šī auga ziedi tiek uzskatīti par vienām no labākajām dabiskajām antibiotikām saaukstēšanās gadījumā. Pie tam, ehinācija jau ir pierādījusi savu efektivitāti ausu infekciju un dermatīta ārstēšanā.

 

Materiāli rakstam no portāla “Flytothesky”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.