22

Askorbīnskābe jeb C vitamīns ir viens no mūsdienās vislabāk pazīstamajiem vitamīniem. Viszināmākā C vitamīna īpašība ir tā spēja spēcināt imunitāti, taču šis vitamīns tāpat darbojas kā spēcīgs antioksidants, spējot ietekmēt arī citus veselībai būtiskus aspektus. 

Kuros avotos ir visvairāk  C vitamīna, uzzināsi šajā rakstā.

Brokoļi – 44 mg

7

Apelsīni – 54 mg

8

Citrons – 58 mg

9

Kivi – 59 mg

4

Briseles kāposti – 60mg

5

Zemenes – 77 mg

6

Sarkanie pipari – 140 mg

1

Svaigi pētersīļi – 190 mg

44

Upenes – 220 mg

55

Guavas auglis – 230mg

66

 

Raksts tapis sadarbībā ar – 23

Avots: maximonline.ru

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?