3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kas notiks ar tavu organismu, ja tu katru dienu taisīsi “planku”

 

Vingrinājumi ar paša svaru ir vienkāršs un praktisks veids, kā “sakārtot” savu ķermeni. “Planks” ir viens no tādiem vingrinājumiem, kurš diez vai zaudēs savu aktualitāti. Kādēļ? Tādēļ, ka šis vingrinājums, kurš neprasa daudz vietas un laika, bet rezultāts pēc laika tāpat ir.

Muskuļi kļūs stiprāki

Skeleta muskuļi nodrošina atbalstu iekšējiem orgāniem. Tie arī piedalās labas stājas veidošanās un palīdz izvairīties no apakšējās muguras daļas traumām. Ja katru dienu stāvēsi “dēļa pozā”, stiprināsi šos muskuļus.

Uzlabosies muguras muskuļu stāvoklis

Regulāra šī vingrinājuma pildīšana ļaus nostiprināt ne tikai apakšējo ķermeņa daļu, bet arī augšējo – spēcīga būs visa mugura! Savukārt tas mazinās sāpju rašanās un trauma risku.

Paātrināsies vielmaiņa

“Plankings” sadedzina vairāk kaloriju, nekā klasiskie vēdera preses vingrinājumi. Pie tam, efekts ir ilgstošs, jo vairāk kaloriju degs arī nakts laikā. Patīkams bonuss tiem, kas vēlas notievēt.

Uzlabosies stāja

Skeleta muskuļu stāvoklis spēcīgi ietekmē kakla, muguras un plecu stāvokli. Ja ikdienas pildīsi attiecīgo vingrinājumu, palīdzēsi šos muskuļus noturēt pareizajā stāvoklī un uzlabosi stāju.

Attīstīsies līdzsvara sajūta

Cik ilgi tu vari nostāvēt uz vienas kājas? Tikai pāris sekundes? Tad pamēģini kādu laiku pildīt “planka” vingrinājumu gan balstoties uz abām rokām, gan uz vienas, un tu manīsi, kā tava līdzsvara izjūta uzlabojas.

Uzlabojas lokanība

Pateicoties “plankam”, izstaipās muskuļi un saites, kuras ir piestiprinātas pleciem, lāpstiņām, gurniem, krūškuvim un pat kāju pirkstiem. Uzlabojot visa ķermeņa lokanību, tev būs vieglāk pildīt arī citus vingrinājumus vai vienkārši veikt dažādus uzdevumus ikdienā.

Uzlabosies psiholoģiskais stāvoklis

Pēc garas darba dienas, kas aizvadīta krēslā pie galda, ķermenis kļūst sasprindzis. Tā rezultātā pasliktinās garastāvoklis un mazinās enerģija. “Planka” vingrinājums uzlabos omu un pozitīvi ietekmēs tavu nervu sistēmu. Jā, arī atslābinās ķermeni. Pārbaudi, ja netici!

Vien 5-10 minūtes dienā, un tu gūsi enerģiju visai dienai! Bet, ja pildīsi vingrinājumu regulāri, gūsi enerģiju visai dzīvei!

Stāvi minūti, balstoties uz abām rokām, pēc tam minūti uz viena sāna, pēc tam minūti uz otra sāna, pēc tam minūti atkal uz abām rokām (vai elkoņiem).

 

Materiāli rakstam no portāla “Health”

Autors: Dieviete.lv

 

2 KOMENTĀRI

  1. Kādu lokanību? Jūs normāli esat? Krūškurva lokanība tiešām attīstas, kad rokas atrodas zem pleciem???

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.