6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Veidi, kā uzlabot savu veselību un formu bez sporta un stingrām diētām

 

Veselības uzlabošana – tas vienmēr izklausās pēc labas idejas, bet viss tas pareizais ēdiens un ikdienas treniņi daudziem var būt liels šķērslis. Dažkārt vārds “čipsi” izklausās daudz labāk, nekā “burkāns” vai “stadions”. Lai dzīvē rastu līdzsvaru, var izmantot dažas viltībiņas veselības izlabošanai, neiekļaujot stingru diētu un sporta zāles apmeklējumu.

Daudz ūdens

Pietiekams izdzertā ūdens daudzums ikdienā ir viens no slinkākajiem veidiem, kā saglabāt veselību. Tas uzlabo vielmaiņu, padara ādu elastīgāku, paaugstina enerģijas līmeni, izvada toksīnus, novērš galvassāpes. Tāpēc laba doma ir sev līdzās regulāri turēt ūdens pudeli. Ja tev nepatīk parasta ūdens garša, pievieno tam citron, piparmētru vai gurķi.

Veģetārā pirmdiena

Visticamāk, kad tu ēd gaļu, tā aizņem lielāko daļu tava šķīvja, veselīgos dārzeņus atstājot novārtā. Pārvērt pirmdienu par dienu, kad ēd tikai dārzeņus, augļus un citus ēdienus, kam nav saistības ar gaļu.

Pastaigas un sarunas

Vēl joprojām neesi sakrājusi 10 000 soļus dienā? Ir pienācis laiks to mainīt! Darbā vai mājās daudz runā pa telefonu? Tad dari to staigājot. Biežāk dodies pastaigāties ar ģimeni un draugiem. Laiks un kilometri paskrien nemanot!

Apēd pusi

Tā vietā, lai uz šķīvja krāmētu pilnu porciju, pie kuras esi pieradusi, samazini to uz pusi. Atstāj otru pusi ledusskapī vai katlā un saki, ka varēsi to apēst pēc 30 minūtēm pēc tam, kad būsi apēdusi pirmo. Pastāv iespēja, ka tev nemaz vairs negribēsies.

Mīlestība pret smūtijiem

Smūtijs ir vienkāršs un ātrs veids, kā uzņemt vitamīnus. Tos var pagatavot no dažādiem dārzeņiem, augļiem un ogām, pievienojot sēklas vai riekstus. Tikai atceries – smūtijs ir vesela ēdienreize, nevis uzkoda, raksta portāls “Health”.

Pastaiga ar suni

Mājas mīlulis var palīdzēt uzturēt aktīvu dzīvesveidu. Pateicoties sunim tu biežāk dodies ārā no mājas, vairāk staigā un pat skrien. Apvieno patīkamo ar liederīgo un nepieciešamo!

Motivējoša iemesla meklēšana

Ja tava problēma ir motivācija, tad sasaisti aktivitātes ar to, par ko tu rūpējies. Atrodi iemeslu piecelties no dīvāna, lai darītu kaut ko, kas tev tiešām patīk un reizē ļauj saglabāt kustību.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.