1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Kā kopt sporta apavus?

 

Sporta apavi bieži smērējas, tāpēc tajos mēs neejam uz teātri vai biroju, bet skrienam pa pļavām un mežiem, spēlējam futbolu. Ja jums ir aktīvs dzīvesveids, jūsu bērni bieži iet makšķerēt, tad apavu mazgāšanas jautājums varētu būt jums diezgan aktuāls. Kā to atrisināt? Sporta apavus var mazgāt veļas mašīnā! Ja ņemt vērā vairākus noteikumus un akurāti izmazgāt apavus veļas mašīnā, tad tie iegūs pirmreizējo un svaigu izskatu. Ļoti dārgus sporta apavus, protams, labāk nodot ķīmiskā tīrītavā, bet pārējos gadījumos ir vērts noriskēt.

Izņemiet no sporta apaviem zolītes – tās var mazgāt ar rokām vai ielikt veļas mašīnā kopā ar apaviem. Uzmanīgi apskatiet apavus no ārpuses un iekšpuses, tur var gadīties sīki akmentiņi, smiltis un citi netīrumi, kuri ir jānotīra nost. Izņemiet šņores un izmazgājiet ar rokām. Lai apavi nesabojātos no sišanas pret veļas mašīnu, tie ir jāliek speciālā maisā, kas pārdodas veikalos un ir paredzēts šim nolūkam. Nav maisa? Nav liela bēda – piemeklējiet plānu spilvendrānu neitrālā krāsā. Iepakojiet apavus, mazgājiet, izvēloties sporta apavu mazgāšanas režīmu; ja tāda nav, tad delikāto (ūdens temperatūra ne augstāka par 40 C grādiem).

Var ielikt vēl pāris dvieļus, lai apavi mazāk sistos pret stiklu. Maksimālais apavu pāru skaits vienā mazgāšanas reizē – 2. Ja pārslogot veļas mašīnu, var izsist stiklu.

Skalot un izspiest nav vajadzības. Izdariet to ar rokām. Žāvējiet apavus vasarā uz balkona, ziemā – zem radiatoriem. Sastumiet tajos baltu papīru pirms žāvēšanas, lai saglabātu formu.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.