1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Vienīgais pareizais veids, kā dedzināt taukus!

 

Gan jau esi dzirdējiusi, ka ir dažādas metodes, kā atbrīvoties no liekā svara. Vieni iesaka izgriezt no uztura ogļhidrātus, citi iesaka ēst daudz mazas ēdienreizes regulāri. Vēl citi uzstāj, ka tā saucamie “fat burneri” jeb tauku dedzinātāji ir panākumu atslēga. Kā tad īsti ir? 

Lūk, piramīdā sarindoti faktori pēc to nozīmes cīņā ar lieko svaru!

1.Patērētās un apēstās kalorijas, kā arī tava atdeve un regularitāte, ir svara zaudēšanas stūrakmeņi. Svaru zaudēt iespējams tikai tad, ja dienu no dienas tu patērē vairāk kalorijas, nekā apēd. Tik vienkārši! Kalorijas ir visa pamatā, jo līdz pat 80% no rezultātiem slēpjas tieši kalorijās!
Un vēl tik pat svarīga ir tava atdeve un konstants darbs! Ja 4 dienas būsi kaloriju deficītā, bet 3 dienas ēdīsi visu, kas pagadās pa rokai, rezultātu vienkārši nebūs!

2.Olbaltumvielu, ogļhidrātu un tauku attiecība var palīdzēt zaudēt svaru straujāk vai arī palīdzēt saglabāt muskuļu apjomu. Ja strauji nogriezīsi ogļhidrātus, zaudēsi arī labu daļu dārgos muskuļus. Taču, ja paaugstināsi uzņemto olbaltumvielu daudzumu, ilgāk jutīsi sāta sajūtu un negribēsi “krāpties” ar ēdienu! Starp citu tavs ķermenis, uzņemot olbaltumvielas, patērē 25% no to kaloriskās vērtības, tikai pārstrādājot tās!

3.Minerālvielas un vitamīni arī var nedaudz palīdzēt zaudēt svaru. Omega 3 taukskābes, D vitamīns un cinks visi ir uzskatāmi labi piemēri. Pārsvarā mikroelementi gan parūpēsies par tavu veselību, kas, būsim reāli, ir ļoti svarīgi.

4.Tikai tad, kad visu pārējo būsi “salikusi pa plauktiņiem”, uztura bagātinātāji dos papildu 1-3%  no rezultāta. Bet uztura bagātinātāji vieni paši nedos itin nekādu rezultātu. Uztura bagātinātāji pilnīgi noteikti nav obligāti, lai sasniegtu rezultātu, bet ja izvēlies par labu tiem, tad noderēs L-karnitīns, kafija un zaļā tēja.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.